ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπλίνκεν: Η Μόσχα πληρώνει τεράστιο τίμημα στον πόλεμο στην Ουκρανία

17:39 - 09 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Μπλίνκεν: Η Μόσχα πληρώνει τεράστιο τίμημα στον πόλεμο στην Ουκρανία
Ο υπουργός Εξωτερικών των Ηνωμένων Πολιτειών, Άντονι Μπλίνκεν, βρίσκεται σήμερα (9/9) στις Βρυξέλλες, καθώς η Ουάσιγκτον επιδιώκει να ενισχύσει την ενότητα την ώρα που η Ευρώπη θα αντιμετωπίσει έναν χειμώνα με αυξημένο το κόστος της ενέργειας.

Πιο συγκεκριμένα, ο Άντονι Μπλίνκεν συναντήθηκε με τον γενικό γραμματέα του ΝΑΤΟ και πρεσβευτές χωρών της Ατλαντικής Συμμαχίας για να τους ενημερώσει για το ταξίδι του στην Ουκρανία, τη νέα στρατιωτική βοήθεια προς το Κίεβο και τα αποτελέσματα της ουκρανικής αντεπίθεσης κατά των ρωσικών δυνάμεων που ξεκίνησε την περασμένη εβδομάδα.

«Ο πρόεδρος Πούτιν πίστευε ότι μπορεί να διαιρέσει και να αποδυναμώσει το ΝΑΤΟ. Σήμερα, η Συμμαχία είναι ισχυρότερη, περισσότερο ενωμένη και καλύτερα τροφοδοτούμενη από ποτέ», δήλωσε ο Αμερικανός υπουργός Εξωτερικών.

Παράλληλα, όπως τόνισε ο ίδιος, η αποστολή ενισχύσεων του ρωσικού στρατού στην περιοχή του Χαρκόβου, όπου η Ουκρανία έχει περάσει στην αντεπίθεση, δείχνει ότι η Μόσχα πληρώνει «τεράστιο τίμημα» για την επιθετικότητά της.

Από την πλευρά του, ο Γενς Στόλτενμπεργκ δήλωσε ότι η πίεση επί των ενεργειακών προμηθειών και η αύξηση του κόστους διαβίωσης θα θέσουν σε δοκιμασία «την ενότητα και την αλληλεγγύη μας».

«Αλλά το τίμημα που πληρώνουμε μετριέται σε χρήμα, ενώ το τίμημα που πληρώνουν οι Ουκρανοί μετριέται σε ζωές, ζωές που χάνονται κάθε μέρα», τόνισε.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.