ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κάρολος Γ': Νιώθω το βάρος της ιστορίας που μας περιβάλλει

14:17 - 12 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Κάρολος Γ': Νιώθω το βάρος της ιστορίας που μας περιβάλλει
Τη δέσμευσή του να ακολουθήσει το παράδειγμα που έθεσε η μητέρα του, η βασίλισσα Ελισάβετ, εξέφρασε σήμερα (12/9), ο νέος βασιλιάς της Μεγάλης Βρετανίας, Κάρολος, απευθυνόμενος στα μέλη της Βουλής των Κοινοτήτων και της Βουλής των Λόρδων του βρετανικού Κοινοβουλίου.

«Η μεγάλη καμπάνα του Μπιγκ Μπεν, ένα από τα πιο ισχυρά σύμβολα του έθνους μας σε όλο τον κόσμο, και στεγάζεται στον Πύργο της Ελισάβετ που ονομάστηκε επίσης για το ιωβηλαίο της μητέρας μου, θα σηματοδοτήσει το πέρασμα της προόδου της αείμνηστης βασίλισσας από τα Ανάκτορα του Μπάκιγχαμ σε αυτό το Κοινοβούλιο την Τετάρτη», είπε ο βασιλιάς Κάρολος στο Γουέστμινστερ. 

Παράλληλα, συνέχισε:

«Συγκεντρωνόμαστε σήμερα σε ανάμνηση του αξιοσημείωτου χρόνου της αφοσιωμένης υπηρεσίας της βασίλισσας στα έθνη και στον λαό της. Από όταν ήταν πολύ μικρή η αείμνηστη Μεγαλειότητά της δεσμεύτηκε να υπηρετήσει τη χώρα της και τον λαό της».

«Όπως είχε πει ο Σαίξπηρ για την πρώτη βασίλισσα Ελισάβετ, ήταν ένα μοντέλο για όλους τους εν ζωή πρίγκιπες».

«Αυτόν τον όρκο τήρησε με αξεπέραστη αφοσίωση. Έθεσε ένα παράδειγμα ανιδιοτελούς καθήκοντος το οποίο, με τη βοήθεια του Θεού και τις συμβουλές σας, είμαι αποφασισμένος να ακολουθήσω πιστά».

«Στέκομαι εδώ μπροστά σας σήμερα και δεν μπορώ παρά να νιώσω το βάρος της ιστορίας που μας περιβάλλει» υπογράμμισε ο Κάρολος. 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.