ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ουκρανία αντεπιτίθεται και πιέζει την Ευρώπη για όπλα

08:31 - 16 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Η Ουκρανία αντεπιτίθεται και πιέζει την Ευρώπη για όπλα
Η εκπληκτική προέλαση της Ουκρανίας σε περιοχές του εδάφους της που προηγουμένως είχαν καταλάβει οι ρωσικές δυνάμεις έχει αναζωπυρώσει μια ανήσυχη συζήτηση στην Ευρώπη σχετικά με την παροχή όπλων στο Κίεβο.

Τι όγκο και τι είδους όπλα θα πρέπει να παρέχουν οι σύμμαχοι για να βοηθήσουν το Κίεβο να εκμεταλλευτεί το timing αυτό στο οποίο φαίνεται να έχει το πάνω χέρι έναντι των Ρώσων;

Για την Πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, που επισκέπτεται την ουκρανική πρωτεύουσα αυτή την εβδομάδα για τρίτη φορά, η απάντηση είναι απλή: "Η Ουκρανία πρέπει να λάβει όλη τη στρατιωτική βοήθεια που ζητά", είπε στο Bloomberg.

Ωστόσο, αυτή η άποψη δεν είναι απαραίτητα ευπρόσδεκτη παντού.

Ορισμένες κυβερνήσεις στην Ευρώπη επιδιώκουν να βρουν μια ισορροπία ανάμεσα στο να βοηθήσουν την Ουκρανία, αλλά χωρίς να φαίνεται ότι συμμετέχουν άμεσα στον πόλεμο, παρέχοντας βαρύ οπλισμό.

Η Γερμανία, για παράδειγμα, όπου η φον ντερ Λάιεν ήταν προηγουμένως υπουργός Άμυνας, δεν ήταν πρόθυμη να δώσει βαριά άρματα μάχης όπως ζητούσε η Ουκρανία.

Ωστόσο, τώρα αυξάνεται η πίεση για την παροχή περισσότερης υποστήριξης για τη διατήρηση της ορμής της αντεπίθεσης. Ας μην ξεχνάμε πως η ΕΕ έχει ποντάρει υπέρ της Ουκρανίας, παρά το τεράστιο οικονομικό κόστος για τα κράτη - μέλη της.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.