ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Morgan Stanley: Θα πληρώσει πρόστιμο $35 εκατ. στη SEC

15:10 - 20 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Morgan Stanley: Θα πληρώσει πρόστιμο $35 εκατ. στη SEC
Πρόστιμο 35 εκατ. δολάρια, θα πληρώσει η Morgan Stanley, στο πλαίσιο συμβιβασμού με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς (SEC) των ΗΠΑ για υπόθεση αποτυχίας της να διασφαλίσει προσωπικά δεδομένα εκατομμυρίων πελατών της κατά τη διαδικασία αντικατάστασης σκληρών δίσκων και servers.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με τη SEC και όπως αναφέρει το Bloomberg, η τράπεζα «πέταξε» χιλιάδες συσκευές και κάποιες από αυτές βρέθηκαν να πλειστηριάζονται χωρίς να έχει υπάρξει έλεγχος για το κατά πόσον τα δεδομένα των πελατών είχαν διαγραφεί.

Έτσι, βρέθηκαν σε κίνδυνο τα δεδομένα συνολικά 15 εκατ. πελατών για μια περίοδο 5 ετών, συγκεκριμένα από το 2015.

Εκπρόσωπος της Morgan Stanley δεν προχώρησε αρχικώς σε κάποιο σχόλιο σε αίτημα μέσω e-mail. Η SEC ανέφερε ότι η εταιρεία παραβίασε «τους όρους ασφαλούς απόρριψης υλικού».

«Οι πελάτες εμπιστεύονται τις προσωπικές τους πληροφορίες σε επαγγελματίες του χρηματοοικονομικού κλάδου, καταλαβαίνοντας και αναμένοντας ότι αυτά θα προστατεύονται», δήλωσε ο Gurbir Grewal, διευθυντής επιβολής του ρυθμιστικού πλαισίου στην SEC. 

Η εταιρεία συμφώνησε να πληρώσει το πρόστιμο και να κλείσει την υπόθεση χωρίς να παραδεχθεί ή να απορρίψει την ευθύνη της, σύμφωνα πάντα με την SEC.

Η παραβίαση του πλαισίου προστασίας προσωπικών δεδομένων έλαβε χώρα επειδή η MS προσέλαβε εταιρεία μετακόμισης και αποθήκευσης η οποία δεν είχε εμπειρία στην καταστροφή δεδομένων, ενώ στη συνέχεια δεν φρόντισε να εποπτεύσει τη δουλειά της τελευταίας, διευκρίνισε η SEC.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.