ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Reuters: Εξαντλήθηκαν οι πτήσεις εκτός Ρωσίας μετά το διάγγελμα Πούτιν

12:58 - 21 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Reuters: Εξαντλήθηκαν οι πτήσεις εκτός Ρωσίας μετά το διάγγελμα Πούτιν
Μέσα σε λίγες μόνο ώρες εξαντλήθηκαν οι πτήσεις χωρίς επιστροφή για προορισμούς εκτός της Ρωσίας, αφού ο πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε την άμεση κλήση 300.000 εφέδρων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, η ανακοίνωση του Πούτιν, που έγινε σε τηλεοπτικό του διάγγελμα νωρίτερα το πρωί, προκάλεσε φόβους ότι ορισμένοι άνδρες σε ηλικία μάχης δεν θα επιτρεπόταν να φύγουν από τη Ρωσία.

Ο υπουργός Άμυνας της Ρωσίας, Σεργκέι Σόιγκου, διευκρίνισε ότι η κλήση θα περιοριστεί σε όσους έχουν εμπειρία ως επαγγελματίες στρατιώτες και ότι οι φοιτητές και όσοι είχαν υπηρετήσει μόνο ως στρατεύσιμοι δεν θα κληθούν.

Όπως τονίζει το Reuters, επικαλούμενο το Aviasales, που είναι ο πιο δημοφιλής ιστότοπος στη Ρωσία για αγορές πτήσεων, οι απευθείας πτήσεις από τη Μόσχα προς την Κωνσταντινούπολη στην Τουρκία και το Ερεβάν στην Αρμενία, εξαντλήθηκαν την Τετάρτη. Και στους δύο αυτούς προορισμούς επιτρέπεται η είσοδος χωρίς βίζα για Ρώσους πολίτες.

Ορισμένες διαδρομές με ενδιάμεσους σταθμούς, συμπεριλαμβανομένων εκείνων από τη Μόσχα προς την Τιφλίδα, δεν ήταν επίσης διαθέσιμες, ενώ οι φθηνότερες πτήσεις από την πρωτεύουσα προς το Ντουμπάι κόστιζαν περισσότερα από 300.000 ρούβλια (5.000 $) - περίπου πέντε φορές τον μέσο μηνιαίο μισθό. 

Σε σχόλια σε δημοσιογράφους, ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ αρνήθηκε να σχολιάσει την πιθανότητα κλεισίματος των συνόρων, όπως μεταδίδει το Reuters.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.