ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζαχάροβα: Ο Μπάιντεν διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του Πούτιν

15:55 - 22 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Ζαχάροβα: Ο Μπάιντεν διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του Πούτιν
Η εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών της Ρωσίας, Μαρία Ζαχάροβα, δήλωσε σήμερα (22/9) ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Τζο Μπάιντεν, διαστρέβλωσε τις δηλώσεις του Πούτιν αναφορικά με τα πυρηνικά όπλα.

Πιο συγκεκριμένα, σχολιάζοντας την ομιλία του προέδρου των ΗΠΑ στη 77η σύνοδο της Γενικής Συνέλευσης του ΟΗΕ η Ζαχάροβα ανέφερε στο κανάλι Soloviev Live ότι «παρέθεσε δήθεν δηλώσεις του προέδρου της Ρωσίας. Απέδωσε στο Ρώσο πρόεδρο δηλώσεις ότι η χώρα μας απειλούσε τον κόσμο με πυρηνικά όπλα».

H Ρωσίδα αξιωματούχος σημείωσε ότι μια τέτοια στάση ήταν «προπαγάνδα, που επιβλήθηκε στην κοινωνία παρά τα όσα στην πραγματικότητα ειπώθηκαν». «Και, δυστυχώς, έτσι ακριβώς παρουσιάζεται αυτή η στάση και πάλι στα δυτικά μέσα ενημέρωσης. Και ο πρόεδρος των ΗΠΑ μόλις επιβεβαίωσε αυτό που κυκλοφορεί στα αμερικανικά ΜΜΕ», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι στην ομιλία του ο Τζο Μπάιντεν προειδοποίησε ότι «ένας πυρηνικός πόλεμος δεν έχει νικητή, δεν μπορεί να κερδηθεί και δεν πρέπει ποτέ να διεξαχθεί». Επιπλέον, ο Μπάιντεν υποσχέθηκε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να λάβουν «κρίσιμα μέτρα ελέγχου των πυρηνικών όπλων» ανεξάρτητα από την παγκόσμια κατάσταση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.