ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

BoE: Παρακολουθούμε στενά τις αγορές μετά τη «βουτιά» της στερλίνας

19:09 - 26 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
BoE: Παρακολουθούμε στενά τις αγορές μετά τη «βουτιά» της στερλίνας
Ο διοικητής της Τράπεζα της Αγγλίας δήλωσε σήμερα (26/9) ότι η ΒοΕ παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές μετά τη βουτιά σε ιστορικό χαμηλό που κατέγραψε η στερλίνα έναντι του αμερικανικού δολαρίου.

«Η Τράπεζα παρακολουθεί πολύ στενά τις εξελίξεις στις χρηματοπιστωτικές αγορές υπό το φως της σημαντικής ανατιμολόγησης των χρηματοοικονομικών περιουσιακών στοιχείων», δήλωσε ο διοικητής της Τράπεζας της Αγγλίας, Άντριου Μπέιλι.

«Ο ρόλος της νομισματικής πολιτικής είναι να διασφαλίσει ότι η ζήτηση δεν προηγείται της προσφοράς με τρόπο που να οδηγεί σε μεγαλύτερο πληθωρισμό μεσοπρόθεσμα», τόνισε ο ίδιος.

Παράλληλα, όπως υπογράμμισε ο Μπέιλι, η επιτροπή νομισματικής πολιτικής της κεντρικής τράπεζας θα προβεί σε «πλήρη αξιολόγηση» στην επόμενη προγραμματισμένη συνεδρίασή της τον Νοέμβριο «και θα ενεργήσει ανάλογα».

Υπενθυμίζεται ότι η στερλίνα υποχώρησε έως και 4,8% για να διαμορφωθεί σε κάτω από 1,04 δολάρια τις πρώτες πρωινές ώρες της Δευτέρας, διευρύνοντας τις απώλειες από τα τέλη της περασμένης εβδομάδας, όταν ο Βρετανός ΥΠΟΙΚ ανακοίνωσε έναν «μίνι προϋπολογισμό» της κυβέρνησης με μεγάλες μεταρρυθμίσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.