ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στην Κόκκινη Πλατεία ο Πούτιν: Η νίκη είναι δική μας!

19:54 - 30 Σεπ 2022 | Ειδήσεις
Στην Κόκκινη Πλατεία ο Πούτιν: Η νίκη είναι δική μας!
Για μια «ιστορική ημέρα» μίλησε ο Βλαντιμίρ Πούτιν αφότου ανακοίνωσε την προσάρτηση των τέσσαρων ουκρανικών περιοχών, κάτι που προκάλεσε διεθνή καταδίκη.

«Σήμερα μπορούμε να μιλήσουμε για μια μέρα απονομής της αλήθειας και της δικαιοσύνης» πρόσθεσε ο Ρώσος πρόεδρος, μπροστά σε μια κατάμεστη Κόκκινη Πλατεία. 

Σε πανηγυρικό τόνο, ο Ρώσος πρόεδρος είπε πως "η δύναμη βρίσκεται στην αλήθεια, η Ρωσία γίνεται όλο και πιο δυνατή".

Στην Κόκκινη Πλατεία είχαν στηθεί εορτασμοί με πλήθος κόσμου να κουνά ρωσικές σημαίες, να χορεύει, να φωνάζει συνθήματα. 

{https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1575888787460132864}

«Αγαπητοί φίλοι, θα κάνουμε τα πάντα για να στηρίξουμε τα αδέρφια μας σε Ζαπορίζια, Χερσώνα, Ντινέτσκ και Λουχάνσκ» τόνισε.

«Θα κάνουμε τα πάντα για να αυξήσουμε το επίπεδο ασφάλειας σε αυτές τις περιοχές. Θα κάνουμε τα πάντα γι'αυτούς τους ανθρώπους» πρόσθεσε. 

«Θα κάνουμε τα πάντα για την ανοικοδόμηση της οικονομίας και της βιομηχανίας. Θα χτίσουμε ξανά σχολεία, ινστιτούτα, νοσοκομεία», υποστήριξε ο Ρώσος πρόεδρος δίνοντας υποσχέσεις.

Το μήνυμά του έκλεισε με τα εξής λόγια: «Έχουμε γίνει πιο ισχυροί επειδή είμαστε μαζί. Ζούμε στην αλήθεια. Αλήθεια σημαίνει δύναμη και κατ'επέκταση νίκη. Η νίκη είναι δική μας».

Νωρίτερα, ο Πούτιν ανακοίνωσε την προσάρτηση των εδαφών, εξαπολύοντας παράλληλα και απειλές για χρήση πυρηνικών όπλων, αν υπάρξει αντίσταση. Έκανε επίσης μακάβριες αναφορές σε Χιροσίμα και Ναγκασάκι.

Τις ανακοινώσεις Πούτιν υποδέχθηκε με δυσαρέσκεια ο δυτικός κόσμος, τονίζοντας πως δεν πρόκειται να αναγνωρίσει την προσάρτηση των ουκρανικών εδαφών.

Η Ουκρανία απάντησε με αίτημα ένταξης στο ΝΑΤΟ, το οποίο με τη σειρά του κάλεσε τον Πούτιν να τερματίσει τον πόλεμο.

Όσο για το αίτημα ένταξης της Ουκρανίας, ο γγ του ΝΑΤΟ, Γενς Στόλτενμπεργκ σημείωσε πως απαιτείται ομοφωνία για να ολοκληρωθεί.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.