ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ESM: Προσωρινά στη θέση του Ρέγκλινγκ ο Κριστόφ Φρανκέλ

18:54 - 06 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
ESM: Προσωρινά στη θέση του Ρέγκλινγκ ο Κριστόφ Φρανκέλ
Ο Κριστόφ Φρανκέλ θα είναι ο προσωρινός διευθύνων σύμβουλος του Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Σταθερότητας (ESM) όπως αποφάσισε την Πέμπτη (6/10) το Συμβούλιο των Διοικητών του Μηχανισμού, το οποίο απαρτίζεται από τους 19 υπουργούς Οικονομικών της ευρωζώνης.

Ο κ. Φρανκέλ θα ασκεί τα καθήκοντα του Διευθύνοντος Συμβούλου από τις 8 του μηνός, οπότε και λήγει η θητεία του σημερινού επικεφαλής κ. Κλάους Ρέγκλινγκ, και έως τις 31 Δεκεμβρίου 2022 ή νωρίτερα αν ληφθεί οριστική απόφαση.

Ο κ. Φρανκέλ υπηρέτησε ως Αναπληρωτής Διευθύνων Σύμβουλος από τη δημιουργία του ESM το 2012 και έχει εξαιρετικό επαγγελματικό υπόβαθρο στον τομέα των χρηματοοικονομικών και των χρηματοπιστωτικών αγορών.

Από την πλευρά του ο απερχόμενος διευθύνων σύμβουλος κ. Ρέγκλινγκ δήλωσε  ότι «τα δέκα χρόνια μου στο τιμόνι του ESM ήταν μια περίοδος πρόκλησης για την Οικονομική και Νομισματική Ένωση. Χάρη στη σκληρή δουλειά όλων των μελών του προσωπικού, μπορέσαμε να βοηθήσουμε τα μέλη του ESM να "πλοηγηθούν" σε δύσκολες κρίσεις και να διατηρήσουν τη ζώνη του ευρώ ενωμένη. Ως αποτέλεσμα προσαρμογών και μεταρρυθμίσεων σε εθνικό επίπεδο και αρκετών νέων θεσμών που δημιουργήθηκαν τα τελευταία 12 χρόνια – συμπεριλαμβανομένου του EFSF και του ESM – η ζώνη του ευρώ είναι πιο ανθεκτική και καλύτερα προετοιμασμένη σήμερα για την αντιμετώπιση καταστάσεων έκτακτης ανάγκης. Αφήνω τον ESM στα πολύ αρμόδια χέρια του αναπληρωτή μου, Christophe Frankel, και του διοικητικού συμβουλίου. Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Christophe Frankel για την ηγεσία του ιδρύματος μέχρι να βρεθεί μια μόνιμη λύση».

Η διαδικασία αντικατάστασης του Ρέγκλινγκ βρίσκεται πάντως στο μηδέν, καθώς οι δύο υποψήφιοι αποσύρθηκαν από τη διαδικασία.

Ο Πρόεδρος του Eurogroup Πασκάλ Ντόναχιου έχει αναλάβει να βρει υποψηφίους για τη θέση.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.