ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σύμβουλος Ζελένσκι: Η έκρηξη στη γέφυρα ήταν μόνο η αρχή

11:38 - 08 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Σύμβουλος Ζελένσκι: Η έκρηξη στη γέφυρα ήταν μόνο η αρχή
Σημαντικές προεκτάσεις φαίνεται να έχει έκρηξη που σημειώθηκε τα ξημερώματα του Σαββάτου (8/10) στη γέφυρα του Κερτς που συνδέει την Κριμαία με τη Ρωσία.

Η έκρηξη έγινε από διερχόμενο παγιδευμένο φορτηγό και επεκτάθηκε σε βαγόνια που κουβαλούσαν καύσιμα, με αποτέλεσμα να προκαλέσει μεγάλη καταστροφή.

Σε βίντεο από τη στιγμή της έκρηξης φαίνεται πως στο οδικό τμήμα της γέφυρας κινιούνται αυτοκίνητα. Η κυκλοφορία διεξάγεται κανονικά, μέχρι που κάποια στιγμή γίνεται η έκρηξη σε παγιδευμένο φορτηγό. 

Η κυκλοφορία έχει διακοπεί στην οδική και σιδηροδρομική γέφυρα, που άνοιξε το 2018 κι έχει σχεδιαστεί για τη σύνδεση της χερσονήσου Κριμαίας με το δίκτυο συγκοινωνιών της Ρωσικής Ομοσπονδίας.

Η γέφυρα θεωρείται στρατηγικής σημασίας, καθώς αποτελεί σημαντική οδό υλικοτεχνικής προμήθειας για τις ρωσικές δυνάμεις στην Κριμαία και για τις ουκρανικές περιοχές που έχουν καταλάβει οι Ρώσοι, ενώ ταυτόχρονα έχει αναδειχθεί σε σύμβολο της ρωσικής κατοχής.

Ο σύμβουλος του Βολοντίμιρ Ζελένσι, Μιχαήλο Ποντόλιακ, φαίνεται να παραδέχεται πως το Κίεβο βρίσκεται πίσω από την έκρηξη.

«Η γέφυρα της Κριμαίας ήταν η αρχή. Οτιδήποτε παράνομο πρέπει να καταστραφεί, οτιδήποτε κλεμμένο πρέπει να επιστραφεί στην Ουκρανία, οποιαδήποτε κατοχή της Ρωσίας πρέπει να εξαλειφθεί», έγραψε στο twitter.

{https://twitter.com/Podolyak_M/status/1578628414197485569}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.