ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

DBRS: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΒΒΒ για Κύπρο

16:06 - 08 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
DBRS: Επιβεβαιώνει την αξιολόγηση ΒΒΒ για Κύπρο
Ο οίκος αξιολόγησης DBRS Morningstar επιβεβαίωσε την μακροπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε ξένο και εγχώριο νόμισμα σε BBB. Την ίδια ώρα ο διεθνής οίκος επιβεβαίωσε και τη βραχυπρόθεσμη αξιολόγηση της Κύπρου σε R-2 (ψηλό). Η τάση για όλες τις αξιολογήσεις σημειώνει παραμένει σταθερή.

Αναλυτικότερα, ο οίκος αξιολόγησης επισημαίνει ότι η σταθερή προοπτική ισορροπεί με την πρόσφατη ευνοϊκή δημοσιονομική δυναμική που καταγράφηκε ενάντια σε σημαντικούς κινδύνους για τις δημοσιονομικές και οικονομικές τάσεις.

Ο διεθνής οίκος καταγράφει στα θετικά το γεγονός ότι το δημοσιονομικό ισοζύγιο κατέγραψε δυναμική ανάκαμψη τα δυο τελευταία χρόνια. 

Το έλλειμμα του προϋπολογισμού της γενικής κυβέρνησης μειώθηκε στο 1,7% του ΑΕΠ το 2021 από 5,8% το 2020, καθοδηγούμενο από δυναμική ανάκαμψη της οικονομικής ανάπτυξης από το σοκ της πανδημίας του κορωνοϊού και που οδήγησε σε αύξηση των φορολογικών εισοδημάτων. Παράλληλα, ο οίκος σημειώνει ότι τα δημοσιονομικά συνέχισαν να βελτιώνονται κατά τους τελευταίους μήνες παρά το πρόσφατο ενεργειακό σοκ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.