ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κριμαία: Δύτες θα επιθεωρήσουν τη ζημιά στη γέφυρα

11:32 - 09 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Κριμαία: Δύτες θα επιθεωρήσουν τη ζημιά στη γέφυρα
Τη ζημιά που προκλήθηκε από την ισχυρή έκρηξη στη γέφυρα της Κριμαίας θα εξετάσουν σήμερα (9/10) Ρώσοι δύτες.

Πιο συγκεκριμένα, ο αντιπρόεδρος της ρωσικής κυβέρνησης, Μάρατ Κουσνούλιν, δήλωσε ότι οι δύτες θα ξεκινούσαν τις εργασίες το πρωί. Η λεπτομερής επιθεώρηση στα ίσαλα αναμένεται ότι θα ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος της ημέρας.

«Η κατάσταση είναι διαχειρίσιμη – είναι δυσάρεστη αλλά όχι μοιραία», δήλωσε σε δημοσιογράφους ο Ρώσος κυβερνήτης της Κριμαίας Σεργκέι Αξιόνοφ. «Φυσικά, προκάλεσε συναισθήματα και υπάρχει υγιής επιθυμία για εκδίκηση».

Σύμφωνα με τον ίδιο, στη χερσόνησο υπάρχουν αποθέματα καυσίμων για ένα μήνα και τροφίμων για δύο μήνες. Παράλληλα, το υπουργείο Άμυνας ανακοίνωσε ότι οι δυνάμεις του στη νότια Ουκρανία θα μπορούν να κάνουν ανεφοδιασμό μέσω χερσαίων και θαλάσσιων διαδρομών που ήδη υπάρχουν.

Πάντως, αν και Ουκρανοί αξιωματούχοι πανηγύρισαν για την έκρηξη στη γέφυρα, δεν υπήρξε ανάληψη ευθύνης, ενώ η Ρωσία δεν έχει κατηγορήσει άμεσα την Ουκρανία.

Η γέφυρα έχει συμβολική αλλά και στρατιωτική σημασία, αφού είναι η βασική αρτηρία των ρωσικών δυνάμεων που ελέγχουν το μεγαλύτερο μέρος της Χερσώνας και για τον ρωσικό ναύσταθμο της Σεβαστούπολης, της οποίας ο κυβερνήτης είπε στους κατοίκους «Ηρεμία, μην πανικοβάλλεστε».

Τελευταία τροποποίηση στις 11:43 - 09 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.