ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ιράν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη χώρα- Τουλάχιστον 19 νεκρά παιδιά

15:21 - 09 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ιράν: Συνεχίζονται οι διαδηλώσεις στη χώρα- Τουλάχιστον 19 νεκρά παιδιά
Συνεχίστηκαν και σήμερα (9/10) οι διαδηλώσεις στο Ιράν, οι οποίες προκλήθηκαν με αφορμή τον θάνατο της νεαρής Μαχσά Αμινί, μετά τη σύλληψή της από την αστυνομία των ηθών.

«Τουλάχιστον 185 άνθρωποι, μεταξύ αυτών τουλάχιστον 19 παιδιά σκοτώθηκαν στις διαδηλώσεις που έγιναν σε ολόκληρη τη χώρα», σύμφωνα με μία χθεσινή ανακοίνωση της οργάνωσης Iran Human Right που έχει την έδρα της στη Νορβηγία.

Αρνούμενες τη χρήση πραγματικών πυρομαχικών, οι αρχές περιγράφουν τις διαμαρτυρίες ως ένα σχέδιο των εχθρών του Ιράν, συμπεριλαμβανομένων των ΗΠΑ, κατηγορώντας μεταξύ άλλων και ένοπλους αντιφρονούντες για το ξέσπασμα των βίαιων επεισοδίων, από τα οποία έχει αναφερθεί ότι έχουν χάσει τη ζωή τους, τουλάχιστον 20 μέλη των δυνάμεων ασφαλείας.

{https://twitter.com/ICHRI/status/1578897893268017153}

{https://twitter.com/AlinejadMasih/status/1579061089916321792}

Κυρώσεις από τη Γερμανία

Η Γερμανία θα διασφαλίσει ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση θα παγώσει τα περιουσιακά στοιχεία όσων είναι υπεύθυνοι για τη βίαιη καταστολή των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων στο Ιράν και θα απαγορεύσει την είσοδό τους στην ΕΕ, όπως δήλωσε σήμερα (9/10)  η Γερμανίδα υπουργός των Εξωτερικών, Αναλένα Μπέρμποκ.

Η Γερμανία, η Γαλλία, η Δανία, η Ισπανία, η Ιταλία και η Δημοκρατία της Τσεχίας έχουν καταθέσει 16 προτάσεις για την επιβολή νέων ευρωπαϊκών κυρώσεων στο Ιράν, σχετικά με τη βίαιη καταστολή των διαδηλώσεων που προκλήθηκαν από το θάνατο της Αμινί.

Οι χώρες που προτείνουν τις κυρώσεις περιμένουν από τους Ευρωπαίους υπουργούς των Εξωτερικών να αποφασίσουν για αυτές, στη διάσκεψη τους, που θα πραγματοποιηθεί στις 17 Οκτωβρίου, χωρίς να αναμένεται κάποια αντίσταση από τα υπόλοιπα κράτη-μέλη της ΕΕ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.