ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να μας εξαφανίσει από προσώπου γης

11:57 - 10 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ζελένσκι: Η Ρωσία θέλει να μας εξαφανίσει από προσώπου γης
Ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, δήλωσε σήμερα (10/10), στον απόηχο των εκρήξεων που σημειώθηκαν στο Κίεβο και σε διάφορες πόλεις της χώρας, ότι η «Ρωσία επιχειρεί να μας εξαφανίσει από προσώπου γης».

Πιο συγκεκριμένα, ο Ζελένσκι τόνισε μέσω του Telegram ότι «προσπαθούν να μας εξοντώσουν και να μας εξαφανίσουν από προσώπου γης ... να εξοντώσουν τους πολίτες που κοιμούνται στα σπίτια τους στην Ζαπορίζια. Να σκοτώσουν ανθρώπους που πηγαίνουν στην δουλειά τους στο Ντνίπρο και στο Κίεβο».

«Οι σειρήνες αεροπορικού βομβαρδισμού δεν σταματάνε να ηχούν σε όλη την Ουκρανία. Πύραυλοι μας χτυπάνε. Δυστυχώς υπάρχουν νεκροί και τραυματίες» είπε.

Εκτός από την πυραυλική επίθεση στο Κίεβο, πολλές άλλες ουκρανικές πόλεις επλήγησαν σήμερα το πρωί από βομβαρδισμούς, ανακοίνωσε η ουκρανική προεδρία, την οποία επικαλείται το AFP και η οποία συνέστησε στον πληθυσμό να «παραμείνει στα καταφύγια».

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1579357617972912128}

Δημοσιογράφοι του AFP στο Κίεβο δήλωσαν ότι άκουσαν τουλάχιστον πέντε εκρήξεις και ότι στήλες καπνού υψώνονται στον αέρα. «Η Ουκρανία δέχεται επίθεση με πυραύλους, έχουμε πληροφορίες όσον αφορά πλήγματα σε πολλές πόλεις της χώρας μας» αναφέρει σε ανάρτησή του στο Telegram ο αξιωματούχος της προεδρίας, Κίριλο Τιμοσένκο.

{https://twitter.com/nexta_tv/status/1579147962625978369}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.