ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΑΤΟ: Κανονικά οι ετήσιες ασκήσεις με πυρηνικά όπλα

17:02 - 11 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
ΝΑΤΟ: Κανονικά οι ετήσιες ασκήσεις με πυρηνικά όπλα
Το ΝΑΤΟ θα πραγματοποιήσει κανονικά τις ετήσιες συνήθεις ασκήσεις πυρηνικής αποτροπής, καθώς η ακύρωσή τους τώρα θα στείλει λάθος μήνυμα στη Μόσχα, δήλωσε ο επικεφαλής της Συμμαχίας Γενς Στόλτενμπεργκ σε συνέντευξη Τύπου την Τρίτη (11/10).

Ο Στόλτενμπεργκ είπε ότι η στρατιωτική ισχύς του ΝΑΤΟ είναι ο καλύτερος τρόπος για να αποτραπεί οποιαδήποτε κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία, η οποία έχει απειλήσει με χρήση πυρηνικών όπλων κατά της Ουκρανίας, στην οποία εισέβαλε στις 24 Φεβρουαρίου.

«Οι συγκαλυμμένες πυρηνικές απειλές του Προέδρου Πούτιν είναι επικίνδυνες και ανεύθυνες. Η Ρωσία γνωρίζει ότι ένας πυρηνικός πόλεμος δεν μπορεί ποτέ να κερδηθεί και δεν μπορεί ποτέ να γίνει», σχολίασε ο Στόλτενμπεργκ.

Στην εβδομαδιαία άσκηση «Steadfast Noon» θα συμμετάσχουν 14 μέλη της συμμαχίας του ΝΑΤΟ και αεροσκάφη με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών μαζί με πρόσθετες δυνάμεις, όπως αεροπλάνα πληροφοριών και ανεφοδιασμού. Η εβδομαδιαία άσκηση έχει στόχο να διασφαλίσει ότι το  προσωπικό και ο εξοπλισμός είναι έτοιμα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.