ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Πάνω από το ήμισυ η μείωση πλεονάσματος τον Σεπτέμβριο

17:12 - 12 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Πάνω από το ήμισυ η μείωση πλεονάσματος τον Σεπτέμβριο
Πολύ σημαντική ήταν η μείωση του πλεονάσματος στην Ρωσία για το μήνα Σεπτέμβριο, αφού τα έσοδα δεν είναι ικανά να καλύψουυν τα ολοένα και αυξανόμενα έξοδα για τον πόλεμο που κρατά ήδη από τον Φεβρουάριο στην Ουκρανία.

Και ενώ από τη μία η Ρωσία καταγράφει ρεκόρ παραγωγής σιτηρών, σκεπτόμενη ακόμα και τη μείωση των εξαγωγών, από την άλλη σύμφωνα με στοιχεία του Bloomberg, το πλεόνασμα μειώθηκε πάνω από το ήμιση για τον Σεπτέμβριο και συγκεκριμένα αντιστοιχέι σε 55 δισ. ρούβλια (850 εκατ. δολάρια) στο εννιάμηνο, από 137 δισ. που είχαν αναφερθεί για το οκτάμηνο. Τα νούμερα δώθηκαν στη δημοσιότητα σήμερα Τετάρτη 12/10 από το Υπουργείο Οικονομικών της Ρωσίας.

Τα έσοδα από τις μεταφορές ενέργειας στο εξωτερικό, που είναι το κυριότερο εξαγωγικό έσοδο της Ρωσίας, έχουν υποστεί ζημιά μετά τον περιορισμό των προμηθειών φυσικού αερίου προς την Ευρώπη και την πώληση του πετρελαίου σε έκπτωση σε σχέση με τις τιμές της αγοράς.

Ενώ ο τρέχων προϋπολογισμός, που εγκρίθηκε πριν από τον πόλεμο, προέβλεπε πλεόνασμα για το τρέχον έτος, το τελευταίο προσχέδιο προβλέπει έλλειμα στο 0,9% του ΑΕΠ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.