ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

FDA-Κορονοϊός: Ενέκρινε ενισχυτική δόση εμβολίου για παιδιά από 5 ετών

18:02 - 12 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
FDA-Κορονοϊός: Ενέκρινε ενισχυτική δόση εμβολίου για παιδιά από 5 ετών
Η Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων των ΗΠΑ έδωσε την Τετάρτη (12/10) άδεια χρήσης έκτακτης ανάγκης σε επικαιροποιημένα ενισχυτικά εμβόλια κατά του κορονοϊού για παιδιά ηλικίας από 5 ετών.

Όπως οι ενισχυτικές δόσεις που διατέθηκαν για άτομα 12 ετών και άνω τον Σεπτέμβριο, αυτά τα δισθενή ενισχυτικά εμβόλια στοχεύουν στο αρχικό στέλεχος του κορονοϊού καθώς και στις υποπαραλλαγές Omicron BA.4/BA.5.

«Δεδομένου ότι τα παιδιά έχουν επιστρέψει στο σχολείο δια ζώσης και οι άνθρωποι επιστρέφουν στις δραστηριότητες πριν από την πανδημία, υπάρχει η πιθανότητα αυξημένου κινδύνου έκθεσης στον ιό. Ο εμβολιασμός παραμένει το πιο αποτελεσματικό μέτρο για την πρόληψη των σοβαρών συνεπειών του COVID-19, συμπεριλαμβανομένης της νοσηλείας και του θανάτου», δήλωσε ο Δρ Πίτερ Μαρκς, διευθυντής του Κέντρου Βιολογικής Αξιολόγησης και Έρευνας του FDA.

«Αν και σε μεγάλο βαθμό αποδείχθηκε ότι ο COVID-19 τείνει να είναι λιγότερο σοβαρός στα παιδιά από τους ενήλικες, καθώς έχουν καταγραφεί διάφορα κύματα του COVID-19, περισσότερα παιδιά έχουν νοσήσει και έχουν νοσηλευτεί. Τα παιδιά μπορεί επίσης να έχουν μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, ακόμη και μετά από αρχικά ήπια ασθένεια», είπε ο Μαρκς.

 «Προτρέπουμε τους γονείς να εξετάσουν το ενδεχόμενο του πρωτογενούς εμβολιασμού για τα παιδιά και την παρακολούθηση με μια ενημερωμένη αναμνηστική δόση όταν είναι επιλέξιμοι», συμπλήρωσε.

Τα εμβόλια για μικρότερα παιδιά πρέπει να συνιστώνται από τα Κέντρα Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων των ΗΠΑ προτού χορηγηθούν.

Ωστόσο, η Pfizer είπε ότι οι δόσεις της θα αποσταλούν αμέσως. «Η Pfizer έχει την ικανότητα να αποστείλει έως και 6 εκατομμύρια παιδιατρικές δόσεις τις πρώτες 7 ημερολογιακές ημέρες μετά τη λήψη της έγκρισης EUA, χωρίς καμία επίδραση στη διανομή των δόσεων για άτομα 12 ετών και άνω», δήλωσε εκπρόσωπος στο CNN.

Η επικαιροποιημένη ενισχυτική δόση της Pfizer/BioNTech έλαβε έγκριση για χρήση σε παιδιά ηλικίας 5 έως 11 ετών και θα χορηγηθεί ως δόση 10 μικρογραμμαρίων. Είχε προηγουμένως εγκριθεί για άτομα 12 ετών και άνω.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.