ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: Ξεκίνησε την παράδοση αερίου στη Γερμανία μέσω του GRT

11:51 - 13 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Γαλλία: Ξεκίνησε την παράδοση αερίου στη Γερμανία μέσω του GRT
Ο γαλλικός αγωγός φυσικού αερίου GRT ξεκίνησε να μεταφέρει αέριο απευθείας στη Γερμανία, σήμερα Πέμπτη 13/10 για πρώτη φορά στα χρονικά.

Η εξέλιξη αυτή εκπληρώνει τη δέσμευση του Παρισιού για βοήθεια στη μείωση της κρίσης καυσίμων στο Ρήνο, ενώ το Βερολίνο θα βοηθήσει αντίστοιχα τη Γαλλία να αντιμετωπίσει το πρόβλημα στην παραγωγή ηλεκτρικής ενέργειας. 

Σε δήλωσή της η GRTgaz αναφέρει ότι αφού ολοκληρώθηκαν οι εργασίες για να καταστεί δυνατή η ροή προς τα δυτικά στα γαλλογερμανικά σύνορα, το φυσικό αέριο άρχισε να κινείται προς τα ανατολικά, κάτι που συνιστά ιστορική στιγμή, αφού μέχρι στιγμής η χώρα προμήθευε αέριο μέσω του Βελγίου.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω του πολέμου στην Ουκρανία, η Ρωσία μείωσε σε πολύ μεγάλο βαθμό τις παραδόσεις φυσικού αερίου στην Ευρώπη, με πολλές χώρες ανάμεσά τους και η Γερμανία να αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα, τόσο σε επίπεδο οικιακής χρήσης(όπως μαρτυρούν και οι δηλώσεις του Σόιμπλε), όσο και σε επίπεδο εύρυθμης λειτουργίας των βιομηχανιών της.

Η Γαλλία είναι μία από τις χώρες που έχει επάρκεια σε φυσικό αέριο καθώς είχε μαζικές παραδόσεις από τη Νορβηγία ενώ εξασφάλισε και υγροποιημένο αέριο LNG από τις ΗΠΑ με τον Πρόεδρο της χώρας Εμμανουέλ Μακρόν να δηλώνει ότι η χώρα θα έχει επάρκεια για τον χειμώνα.

Οι πρώτες αποστολές αερίου στη Γερμανία άρχισαν στις 06:00 τα ξημερώματα σε ποσότητες 31 γιγαβατώρες (GWh)/ημέρα. Το επίπεδο των αποστολών αυτών θα επανεκτιμάται κάθε μέρα βάσει των συνθηκών του δικτύου και θα μπορεί να φθάσει το μέγιστο στις 100 GWh/ημέρα.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.