ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Credit Suisse: Πληρώνει 495 εκατομμύρια για υποθέσεις του παρελθόντος

11:50 - 17 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Credit Suisse: Πληρώνει 495 εκατομμύρια για υποθέσεις του παρελθόντος
Σε μια διευθέτηση ύψους 495 εκατομμυρίων δολαρίων προχωρά η ελβετική τράπεζα - κολοσσός Credit Suisse για μια υπόθεση που αφορά ένα λάθος του παρελθόντος, που συνέβαλε στο να υπάρξει πλήγμα στη φήμη της.

Συμφώνησε λοιπόν να πληρώσει 495 εκατομμύρια δολάρια, προκειμένου να διευθετήσει μια υπόθεση που τρέχει εναντίον της στις ΗΠΑ, με την κίνηση αυτή να επιχειρείται να αποκατασταθούν εν μέρει τα λάθη του παρελθόντος που τόσο έπληξαν της φήμη της ελβετικής τράπεζας.

Η τράπεζα υποστήριξε ότι θα πραγματοποιήσει την πληρωμή προκειμένου να διευθετήσει ισχυρισμούς που έγιναν από τον Γενικό Εισαγγελέα του Νιου Τζέρσεϊ και αφορούν σε ενυπόθηκα στεγαστικά δάνεια(RMBS), που είχαν γίνει εκ μέρους της τράπεζας πριν το 2008,

To γραφείο του Γενικού Εισαγγελέα ισχυρίζεται ότι η τράπεζα παραπλάνησε τους επενδυτές και είχε εμπλακεί σε απάτη σχετικά με την προσφορά και την πώληση του RMBS.

Ισχυρίζονται ακόμα ότι η οικονομική ζημιά ανέρχεται σε πάνω από τρία δισεκατομμύρια δολάρια , για μια υπόθεση που αρχειοθετήθηκε το 2013.

«Η Credit Suisse δηλώνει ευχαριστημένη που έφτασε σε μια συμφωνία που της επιτρέπει να επιλύσει το μόνο πρόβλημα που παρέμενε αναφορικά με το RMBS και περιελάμβανε ισχυρισμούς από μια ρυθμιστική αρχή και το μεγαλύτερο από τα εναπομείναντα ανοίγματά της στο παλαιού τύπου RMBS της», ανέφερε η τράπεζα σε ανακοίνωσή της.

H διευθέτηση για την οποία η τράπεζα είναι πλήρως εφοδιασμένη, σημειώνει ένα ακόμα βήμα που γίνεται αναφορικά με τις προσπάθειες που γίνονται να διευθετηθούν προληπτικά δικαστικά ζητήματα.

Yπενθυμίζεται ότι η Τράπεζα έχει καταστρώσει ένα πλάνο σταδιακής αποπληρωμής των χρεών της, που προβλέπει ολική αναδιάρθρωση του στελεχικού της δυναμικού μετά από αστοχίες του παρελθόντος, την πώληση περιουσιακών στοιχείων, όπως του Savoy Hotel, ενώ πολλές είναι οι οικονομικές εκτιμήσεις που έχουν γίνει αναφορικά με την ανάκαμψη της τράπεζας.

 

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.