ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Δανία: Οι διαρροές στους Nord Stream οφείλονται σε «ισχυρές εκρήξεις»

11:52 - 18 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Δανία: Οι διαρροές στους Nord Stream οφείλονται σε «ισχυρές εκρήξεις»
Από «ισχυρές εκρήξεις» προκλήθηκαν οι διαρροές στους αγωγούς φυσικού αερίου Nord Stream, σύμφωνα με όσα υπογραμμίζει μια προκαταρκτική έρευνα και όπως σχολιάσε σήμερα (18/10) η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Πιο συγκεκριμένα, η περαιτέρω έρευνα για τις διαρροές που διαπιστώθηκαν στις 26 Σεπτεμβρίου στους αγωγούς Nord Stream 1 και 2 στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Δανίας θα γίνουν από κοινού από την Αστυνομία της Κοπεγχάγης και την Υπηρεσία Ασφαλείας και Πληροφοριών της Δανίας.

«Εξακολουθεί να είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε σχετικά με το πλαίσιο εντός του οποίου θα εξελιχθεί η διεθνής συνεργασία, για παράδειγμα με τη Σουηδία και τη Γερμανία, καθώς εξαρτάται από αρκετούς παράγοντες», ανέφερε η Αστυνομία της Κοπεγχάγης.

Υπενθυμίζεται ότι σήμερα ήρθαν και στη δημοσιότητα οι πρώτες υποβρύχιες φωτογραφίες του αγωγού φυσικού αερίου Nord Stream 1, στον πυθμένα της Βαλτικής Θάλασσας και στο σημείο που η έκρηξη έσπασε τον σωλήνα.

Οι εικόνες από τα σημεία των εκρήξεων δείχνουν ότι τα εκρηκτικά είχαν δύναμη περίπου 500 κιλών TNT, σύμφωνα με Γερμανούς αξιωματούχους.

Αξίζει να σημειωθεί, πως μέχρι στιγμής δεν έχει βρεθεί ποιοι ευθύνονται για το σαμποτάζ στον Nord Stream, ωστόσο όλοι συμφωνούν ότι πρόκειται για σαμποτάζ. Αυτό είναι ουσιαστικά το συμπέρασμα Γερμανών, Σουηδών και Δανών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.