ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πιθανή χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία, σε περίπτωση πολέμου!

13:53 - 27 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Πιθανή χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία, σε περίπτωση πολέμου!
Πιθανή θεωρείται η χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία, σε περίπτωση πολέμου, σύμφωνα με ερώτηση που κατέθεσε στην Κομισιόν ο Δανός ευρωβουλευτής της Ομάδας της Αριστεράς Nikolaj Villumsen!

Όπως αναφέρει, μια έκθεση από τους Διεθνείς Ιατρούς για την Πρόληψη του Πυρηνικού Πολέμου, που βασίζεται σε μια αποστολή του Σεπτεμβρίου 2022, εγείρει ερωτήματα σχετικά με την πιθανή χρήση χημικών όπλων από την Τουρκία σε περίπτωση πολέμου.

Η έκθεση με τίτλο «Παραβιάζει η Τουρκία τη Σύμβαση για τα Χημικά Όπλα; Απαιτείται επειγόντως μια ανεξάρτητη έρευνα για πιθανές παραβιάσεις της Σύμβασης για τα Χημικά Όπλα στο Βόρειο Ιράκ», υπογραμμίζει την πιθανή παράνομη χρήση χημικών παραγόντων από την Τουρκία εναντίον Κούρδων μαχητών. Αυτό περιλαμβάνει την πιθανή χρήση αερίου χλωρίου, και υψηλόβαθμος Τούρκος στρατιωτικός αξιωματούχος παραδέχτηκε την πραγματική χρήση χημικών παραγόντων σε επιχειρήσεις μάχης.

Ο Δανός ευρωβουλευτής υπογραμμίζει ότι, η χρήση αυτή απαγορεύεται ρητά βάσει της Σύμβασης για την απαγόρευση της ανάπτυξης, παραγωγής, αποθήκευσης και χρήσης χημικών όπλων και για την καταστροφή τους.

Ρωτάει, λοιπόν, το Συμβούλιο της ΕΕ να διευκρινίσει:

  1. Πότε θα συζητήσει το αίτημα για επίσημη αποστολή του Οργανισμού για την Απαγόρευση των Χημικών Όπλων για τη διερεύνηση των καταγγελιών;
  2. Ποιες είναι οι πιθανές συνέπειες για μια χώρα που υποβάλλει αίτηση στην ΕΕ και χρησιμοποιεί χημικά όπλα;
  3. Υπάρχουν περιστάσεις υπό τις οποίες η ΕΕ κρίνει αποδεκτή την παράνομη χρήση παραγόντων χημικού πολέμου και, εάν ναι, ποιες περιστάσεις;

Νίκος Ρούσσης – Στρασβούργο

Τελευταία τροποποίηση στις 13:58 - 27 Οκτ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.