ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Πούτιν: Η πιο επικίνδυνη δεκαετία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο

18:41 - 27 Οκτ 2022 | Ειδήσεις
Πούτιν: Η πιο επικίνδυνη δεκαετία μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο
Κατηγορίες κατά της Δύσης εκτόξευσε για ακόμη μία φορά ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντίμιρ Πούτιν, κάνοντας λόγο για «επικίνδυνο, αιματηρό και βρόμικο παιχνίδι» με φόντο την Ουκρανία.

Οι τελευταίες παγκόσμιες εξελίξεις έχουν εξελιχθεί σε συστημική κρίση και αυτό περιλαμβάνει και την οικονομική σφαίρα, υποστηριξε ο Βλάντιμιρ Πούτιν σε ομιλία του.

O Ρώσος πρόεδρος ανέφερε ότι η Δύση έχει τυφλωθεί από την αποικιοκρατία και προσπαθεί να τιθασεύσει τον υπόλοιπο κόσμο, ωστόσο σημείωσε ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες και οι σύμμαχοί τους θα πρέπει τελικά να συνομιλήσουν με τη Ρωσία.

Όπως εξήγησε γινόμαστε μάρτυρες του πολέμου στην Ουκρανία αλλά και της αποσταθεροποίησης της κατάστασης στην Ταϊβάν.

Κατά το Ρώσο πρόεδρο η Δύση παίζει ένα επικίνδυνο και αιματηρό παιχνίδι. Την κατηγόρησε ότι τυφλώνεται από αποικιοκρατική νοοτροπία και προσπαθεί να περιορίσει τον υπόλοιπο κόσμο.

Ο Βλαντιμίρ Πούτιν κατηγόρησε τη Δύση ότι χρησιμοποιεί οικονομικές κυρώσεις και «έγχρωμες επαναστάσεις» εναντίον αντιπάλων, καθώς δεν μπορούσε να ανταγωνιστεί δίκαια την ανερχόμενη οικονομική και πολιτική δύναμη της Ασίας.

Ο Πούτιν είπε ότι οι δυτικές χώρες έχουν «παραμερίσει τους κανόνες» των διεθνών υποθέσεων προκειμένου να διατηρήσουν την κυριαρχία τους και να περιορίσουν αυτό που θεωρούν «πολιτισμούς δεύτερης κατηγορίας».

Έκανε επίσης λόγο για την πιο επικίνδυνη δεκαετία από τον δεύτερο παγκόσμιο πόλεμο.

Ο Ρώσος Πρόεδρος υποστήριξε ότι η Ρωσία δεν θεωρεί τον εαυτό της εχθρό της Δύσης αλλά η Ρωσία δεν θα δεχόταν ποτέ οι δυτικές χώρες να της πουν τι να κάνει. 

Ο Πούτιν δήλωσε τέλος ότι σκέφτεται συνεχώς Ρώσους στρατιώτες που έπεσαν στην Ουκρανία, αλλά η Μόσχα δεν είχε άλλη επιλογή από το να ξεκινήσει αυτό που αποκαλεί «ειδική στρατιωτική επιχείρηση».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.