ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Βρετανία: Ασκήσεις ετοιμότητας στην περίπτωση πολυήμερου μπλακάουτ μέσα στον χειμώνα

15:13 - 02 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Βρετανία: Ασκήσεις ετοιμότητας στην περίπτωση πολυήμερου μπλακάουτ μέσα στον χειμώνα
Η κυβέρνηση της Βρετανίας έχει αρχίσει να πραγματοποιεί ειδικές ασκήσεις με τη συμμετοχή υπουργείων και δήμων, υπό τον φόβο ότι οι προμήθειες τροφίμων και νερού, οι μεταφορές και οι επικοινωνίες ενδέχεται να διακοπούν για επτά ημέρες λόγω εθνικής διακοπής ρεύματος.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με την εφημερίδα Guardian, αυτές οι ασκήσεις υπάγονται σε ένα ευρύτερο πρόγραμμα, το οποίο στη χειρότερη περίπτωση προβλέπει μπλακάουτ χωρίς προειδοποίηση σε όλη τη Βρετανία επί επτά ημέρες μέσα στον χειμώνα.

Όπως τονίζει η εφημερίδα, αν και το σχέδιο αυτό καταρτίστηκε το 2001, πριν από τη ρωσική εισβολή στην Ουκρανία, μετά τι πολεμικές εξελίξεις το σχέδιο έχει λάβει πρόσθετη έμφαση στον απόηχο των ανησυχιών της ενεργειακής κρίσης.

Τι προβλέπει το πρόγραμμα

Το παραπάνω πρόγραμμα προβλέπει ότι όλοι οι κρίσιμοι τομείς θα επηρεαστούν από το ενδεχόμενο του επταημέρου μπλακάουτ, όπως μεταφορές, αλυσίδα τροφίμων, παροχή ύδατος, επικοινωνίες, ενέργεια. Παράλληλα, δίνει έμφαση στην εξασφάλιση τροφίμων, νερού και καταλυμάτων για τα παιδιά και τους ηλικιωμένους.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.