ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΥΠΟΙΚ Βρετανίας για ΒοΕ: «Πολύ άσχημα» τα σημερινά νέα

17:28 - 03 Νοε 2022 | Ειδήσεις
ΥΠΟΙΚ Βρετανίας για ΒοΕ: «Πολύ άσχημα» τα σημερινά νέα
Την απόφαση της Τράπεζας της Αγγλίας να προχωρήσει σε μια αύξηση των επιτοκίων της κατά 75 μονάδες βάσεις σχολίασε ο Βρετανός υπουργός Οικονομικών, Τζέρεμι Χαντ, τονίζοντας ότι αυτή η αύξηση θα αποδειχθεί «πολύ δύσκολη για τις οικογένειες με στεγαστικά δάνεια , αλλά και επιχειρήσεις με δάνεια».

Ειδικότερα, σύμφωνα με δημοσίευμα του Bloomberg, o υπουργός υπογράμμισε ότι «τα σημερινά νέα θα είναι πολύ άσχημα για οικογένειες με στεγαστικά δάνεια σε όλη τη χώρα, για επιχειρήσεις με δάνεια, αλλά υπάρχει μια παγκόσμια οικονομική κρίση».

Μάλιστα, ο ίδιος τόνισε ότι η «το καλύτερο πράγμα που μπορεί να κάνει η κυβέρνηση, αν θέλουμε να μειώσουμε αυτές τις αυξήσεις στα επιτόκια, είναι να δείξουμε ότι μειώνουμε το χρέος μας. Οι οικογένειες ανά την επικράτεια πρέπει να εξισορροπήσουν τους λογαριασμούς τους στο σπίτι και πρέπει κάντε το ίδιο με την κυβέρνηση».

Σύμφωνα με το ίδιο δημοσίευμα του Bloomberg, ο Χαντ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το αφορολόγητο για τα εισοδήματα από μερίσματα, καθώς προσπαθεί να καλύψει τη δημοσιονομική τρύπα του Ηνωμένου Βασιλείου.

Ο Χαντ εξετάζει το ενδεχόμενο να μειώσει το ποσό που μπορούν να κερδίσουν οι μέτοχοι σε μερίσματα πριν αρχίσουν να πληρώνουν φόρο από το σημερινό επίπεδο των 2.000 λιρών (2.200 δολάρια), δήλωσαν δύο αξιωματούχοι που γνωρίζουν το θέμα, μιλώντας υπό τον όρο της ανωνυμίας επειδή δεν έχουν ληφθεί οριστικές αποφάσεις.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.