ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σι Τζιπίνγκ προς Σολτς: Η πολιτική εμπιστοσύνη καταστρέφεται εύκολα

15:22 - 04 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Σι Τζιπίνγκ προς Σολτς: Η πολιτική εμπιστοσύνη καταστρέφεται εύκολα
Συνάντηση με τον Γερμανό Καγκελάριο, Όλαφ Σολτς, πραγματοποίησε σήμερα (4/11) ο κινέζος πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ, προειδοποιώντας, μεταξύ άλλων, ότι η αμοιβαία πολιτική εμπιστοσύνη μπορεί να καταστραφεί πολύ εύκολα.

Ειδικότερα, στη διάρκεια γεύματος με τον Σολτς, ο Σι υπογράμμισε πως είναι εύκολο να καταστραφεί η πολιτική εμπιστοσύνη, αλλά δύσκολο να ανοικοδομηθεί και πως αμφότερες οι πλευρές είναι ανάγκη να την προστατεύσουν, μετέδωσε το κρατικό κινεζικό πρακτορείο ειδήσεων Νέα Κίνα.

Παράλληλα, ο κινέζος ηγέτης, υπογράμμισε ότι η Κίνα και η Γερμανία θα πρέπει να σέβονται η μία την άλλη και να φροντίζουν για τα βασικά συμφέροντα η μία της άλλης, σύμφωνα με το Νέα Κίνα.

«Ως μεγάλες χώρες με επιρροή, σε καιρούς αλλαγών και αναταραχής η Κίνα και η Γερμανία θα πρέπει να συνεργάζονται ακόμη περισσότερο, να συμβάλλουν περισσότερο στην παγκόσμια ειρήνη και ανάπτυξη», δήλωσε ο Σι, σύμφωνα με το κρατικό κινεζικό τηλεοπτικό δίκτυο CCTV.

Οι δηλώσεις του Σολτς

Από την πλευρά του ο Όλαφ Σολτς, έδωσε ιδιαίτερα έμφαση στο γεγονός ότι οι ευρωπαϊκές επιχειρήσεις θα πρέπει να έχουν το δικαίωμα να προχωρούν σε επενδύσεις στην Κίνα με αντίστοιχους όρους με εκείνους για τις κινεζικές επενδύσεις στην Ευρώπη.

«Πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διαμορφωθούν όροι ισότιμου ανταγωνισμού, ότι οι γερμανικές επιχειρήσεις δεν θα πρέπει να συναντούν μεγαλύτερη εμπόδια στην Κίνα από εκείνα που συναντούν οι κινεζικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη», τόνισε ο κ. Σολτς. 

Ξεκαθάρισε τέλος ότι δεν αναφερόταν μόνο στις γερμανικές εταιρείες, αλλά εν γένει στις ευρωπαϊκές.

Τελευταία τροποποίηση στις 15:23 - 04 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.