ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Κίνα: Απρόσμενη μείωση στις εξαγωγές- Πρώτη πτώση από το 2020

10:09 - 07 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Κίνα: Απρόσμενη μείωση στις εξαγωγές- Πρώτη πτώση από το 2020
Οι εξαγωγές της Κίνας μειώθηκαν απροσδόκητα τον Οκτώβριο, με πτώση στην αξία των αγαθών που πωλήθηκαν στις ΗΠΑ και την ΕΕ, σύμφωνα με στοιχεία των κινεζικών τελωνείων που δόθηκαν στη δημοσιότητα τη Δευτέρα (7/11).

Συγκεκριμένα, μειώθηκαν κατά 0,3% τον Οκτώβριο σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος σε αμερικανικά δολάρια, χάνοντας τις προσδοκίες του Reuters για αύξηση 4,3%.

Η πτώση έρχεται μετά την ετήσια αύξηση 5,7% τον Σεπτέμβριο και την πρώτη πτώση σε ετήσια βάση από τον Μάιο του 2020, σύμφωνα με τα στοιχεία της Refinitiv Eikon.

Οι εισαγωγές μειώθηκαν τον Οκτώβριο κατά 0,7% σε αμερικανικά δολάρια, χάνοντας επίσης τις προσδοκίες για ελαφρά ανάπτυξη 0,1% και κάτω από αύξηση 0,3% τον Σεπτέμβριο.

Οι εξαγωγές της Κίνας προς τις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 12,6% τον Οκτώβριο σε σχέση με ένα χρόνο πριν, καταγράφοντας τρίτο συνεχόμενο μήνα πτώσης, σύμφωνα με τους υπολογισμούς του CNBC για τα τελωνειακά στοιχεία σε δολάρια.

Οι ΗΠΑ είναι ο μεγαλύτερος εμπορικός εταίρος της Κίνας σε επίπεδο μιας χώρας.

Επίσης, οι εξαγωγές της Κίνας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση μειώθηκαν κατά 9% τον Οκτώβριο, μετά την ανάπτυξη τον Σεπτέμβριο.

Ωστόσο, οι εξαγωγές της Κίνας προς τον Σύνδεσμο Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας - τον μεγαλύτερο εμπορικό εταίρο της χώρας ανά περιοχή - αυξήθηκαν κατά περίπου 20% τον Οκτώβριο.

Οι παγκόσμιες εξαγωγές οικιακών συσκευών της Κίνας μειώθηκαν κατά περισσότερο από 20%, αυτές των παιχνιδιών μειώθηκαν σχεδόν κατά 18% και των παπουτσιών κατά σχεδόν 11%.

Οι εξαγωγές αυτοκινήτων της χώρας αυξήθηκαν κατά 60% τον Οκτώβριο σε 352.000 μονάδες, έδειξαν τα στοιχεία.

Οι εισαγωγές αργού πετρελαίου της Κίνας αυξήθηκαν κατά 14% από πέρυσι, ενώ οι εισαγωγές άνθρακα αυξήθηκαν κατά 8%. Όμως οι εισαγωγές φυσικού αερίου μειώθηκαν κατά σχεδόν 19%.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.