ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Η άνοδος του πληθωρισμού ίσως φτάνει στο απόγειο της

13:02 - 07 Νοε 2022 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Η άνοδος του πληθωρισμού ίσως φτάνει στο απόγειο της
Η άνοδος του πληθωρισμού παγκοσμίως μπορεί να φτάσει στο απόγειό της το επόμενο διάστημα, δήλωσε σύμφωνα με το Bloomberg, η επικεφαλής του ΔΝΤ Κρισταλίνα Γκεοργκίεβα, τονίζοντας ωστόσο πως δεν πρέπει να υπάρξει εφησυχασμός.

Πιο συγκεκριμένα, σε σχετική της συνέντευξή, η ίδια τόνισε ότι «δεν θέλω να προσπεράσω τα επίσημα στοιχεία, αλλά είναι πολύ πιθανό πως φτάνουμε στο αποκορύφωμα» του πληθωρισμού.

«Βλέπουμε πως οι κεντρικές τράπεζες είναι πολύ ενωμένες στην καταπολέμηση του πληθωρισμού και την έχουν θέσει ως βασική προτεραιότητα, όπως και θα έπρεπε» συμπλήρωσε η αξιωματούχος.

Παράλληλα, η Γκεοργκίεβα προειδοποίησε κατά του εφησυχασμού για τον πληθωρισμό, λέγοντας πως εάν αυτός «δεθεί» στην οικονομία «τότε τα θεμέλια για την ανάπτυξη, που είναι η σταθερότητα των τιμών, θα είναι σαθρά».

Η επικεφαλής του ΔΝΤ ανέφερε επιπλέον πως «ο πληθωρισμός θα είναι πιο δύσκολος να τεθεί στα επίπεδα του 2%», σημείο που έχουν θέσει στόχο πολλές κεντρικές τράπεζες. «Εάν δούμε διαφοροποίηση στις εφοδιαστικές αλυσίδες, αυτό αναπόφευκτα θα ασκήσει ανοδικές πιέσεις στις τιμές».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.