ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το 53% των Γερμανών θεωρεί τον Χάμπεκ ακατάλληλο ως ΥΠΟΙΚ

17:26 - 07 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Το 53% των Γερμανών θεωρεί τον Χάμπεκ ακατάλληλο ως ΥΠΟΙΚ
«Τρίζει» η καρέκλα του υπουργού Οικονομίας της Γερμανίας, Ρόμπερτ Χάμπεκ, αφού η πλειοψηφία των πολιτών τον θεωρεί ακατάλληλο, σύμφωνα με τελευταία δημοσκόπηση.

Πιο συγκεκριμένα, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Ινστιτούτου INSA για λογαριασμό της εφημερίδας BILD, ο υπουργός Οικονομίας κρίνεται ως «ακατάλληλος και ανεπαρκής» για την αποστολή του από το 53% των ερωτηθέντων.

Το 31% ωστόσο εκφράζει την αντίθετη άποψη. Όπως αναδεικνύεται από την έρευνα, το 17% θα καταψήφιζε τον καγκελάριο Όλαφ Σολτς και μόνον το 6% την υπουργό Εξωτερικών Αναλένα Μπέρμποκ.

Η εφημερίδα επισημαίνει ακόμη ότι στον κ. Χάμπεκ έχει κοστίσει κυρίως η στάση του σχετικά με την παράταση λειτουργίας των γερμανικών πυρηνικών εργοστασίων, όταν έλεγε ότι η χώρα δεν αντιμετωπίζει πρόβλημα έλλειψης ηλεκτρικού ρεύματος προκειμένου να μην κριθεί απαραίτητη η παραμονή τους σε λειτουργία - για ιδεολογικούς λόγους.

Σύμφωνα μάλιστα με έρευνα της Welt am Sonntag από κοινού με το περιοδικό Cicero, ο Ρόμπερτ Χάμπεκ «έκανε τα πάντα προκειμένου να κρύψει από τους Γερμανούς την αλήθεια για τα πλεονεκτήματα από την λειτουργία των πυρηνικών σταθμών».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.