ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ο Τραμπ ξεκίνησε την... αποδόμηση του ΝτεΣάντις

10:05 - 11 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Ο Τραμπ ξεκίνησε την... αποδόμηση του ΝτεΣάντις
Πιεσμένος από τα αποτελέσματα των ενδιάμεσων εκλογών ο πρώην πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ εξαπέλυσε επίθεση στον κυβερνήτη της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος θεωρείται βασικός του αντίπαλος για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών στις επόμενες προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ επιζητούσε έναν θρίαμβο των Ρεπουμπλικανών στις ενδιάμεσες εκλογές, καθώς είχε προτείνει αρκετούς υποψηφίους. Σκόπευε λοιπόν να καβαλήσει το μεγάλο "κόκκινο κύμα" και να θέσει εκ νέου υποψηφιότητα για τον Λευκό Οίκο, χωρίς αντίπαλο.

Το αποτέλεσμα όμως δεν τον ευνοεί και προετοιμάζεται για την εσωκομματική μάχη, στην οποία βασικός του αντίπαλος αναμένεται να είναι ο κυβερνήτης της Φλόριντα, Ρον ΝτεΣάντις, ο οποίος επανεξελέγη άνετα.

Ο κ. Τραμπ μίλησε υποτιμητικά για τον πρώην πολιτικό μαθητευόμενό του, τον οποίο χαρακτήρισε ως «μέσο» κυβερνήτη, χωρίς «πιστότητα».

Ο κ. Ντε Σάντις, πάντως, κέρδισε την επανεκλογή του με συντριπτική πλειοψηφία, επισφραγίζοντας την ιδιότητά του ως το πιο λαμπρό ανερχόμενο αστέρι του Ρεπουμπλικανικού κόμματος.

Αναμένεται ευρέως να είναι υποψήφιος για το χρίσμα του κόμματος για τον Λευκό Οίκο το 2024.

Όμως ο 76χρονος Τραμπ φαίνεται όλο και πιο πιθανό να σταθεί εμπόδιο στο δρόμο του. Και φροντίζει από νωρίς να δείξει τις προθέσεις του.

Σε μια μακροσκελή δήλωση το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Τραμπ χαρακτήρισε τον κυβερνήτη της Φλόριντα ως πολιτικό ελαφρύ που του είχε έρθει «σε απελπισμένη κατάσταση» όταν ήταν υποψήφιος για την πρώτη του θητεία το 2017.

«Ο Ρον είχε χαμηλή αποδοχή, κακές δημοσκοπήσεις και δεν είχε χρήματα, αλλά είπε ότι αν τον εγκρίνω [sic], θα μπορούσε να κερδίσει», είπε ο Τραμπ. «Επίσης διόρθωσα την εκστρατεία του, η οποία είχε καταρρεύσει εντελώς».

Συνέχισε διαμαρτυρόμενος ότι ο κ. DeSantis -τον οποίο αποκαλεί το παρατσούκλι "Ron DeSanctimonious" - "έπαιζε παιχνίδια" αρνούμενος να αποκλείσει μια προεδρική υποψηφιότητα.

«Λοιπόν, όσον αφορά την πίστη και την τάξη, αυτή δεν είναι πραγματικά η σωστή απάντηση», πρόσθεσε ο Τραμπ, ο οποίος προσπαθεί να περάσει το μήνυμα ότι ο μαθητής του είναι αχάριστος.

Ότι δηλαδή ο ίδιος τον ανέδειξε, τον βοήθησε και τώρα αυτός βάζει εμπόδια για την επιστροφή στο Λευκό Οίκο.

Η δήλωση αυτή είναι πάντως μία ένδειξη πως ο Τραμπ δεν θα κάνει πίσω παρά το κακό αποτέλεσμα και στις 15 Νοεμβρίου αναμένεται να ανακοινώσει και επίσημα την υποψηφιότητά του για το χρίσμα των Ρεπουμπλικανών για τις προεδρικές εκλογές του 2024.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.