ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Τούρκικο αλιευτικό προσέκρουσε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα (video)

11:34 - 11 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Τούρκικο αλιευτικό προσέκρουσε σε νάρκη στη Μαύρη Θάλασσα (video)
Ένα τρομακτικό περιστατικό σημειώθηκε το βράδυ της Τετάρτης 10 Νοεμβρίου κοντά στην Ακτή της Ιγνεάδα, στη Μαύρη Θάλασσα, όταν τούρκικο αλιευτικό προσέκρουσε σε νάρκη και ξεκίνησε να γεμίζει νερά.

Πιο συγκεκριμένα, το αλιευτικό «Ahmet Mollaoglu 2» ψάρευε μερικά μίλια μακριά από την ακτή της Iγνεάδα την Τετάρτη το βράδυ όταν το πλήρωμα τρόμαξε από τον ήχο μιας έκρηξης κοντά στην πλώρη. Μια έκρηξη άγνωστης προέλευσης είχε σπάσει το κύτος και δημιούργησε μια σημαντική τρύπα στο μπροστινό μέρος της βάρκας, ακριβώς στην ίσαλο γραμμή.

Το πλήρωμα ενημέρωσε άλλα αλιευτικά που βρίσκονταν κοντά και ζήτησε τη βοήθειά τους. Δυο βάρκες συνόδεψαν το Ahmet Mollaoglu 2 μέχρι την ακτή, μία σε κάθε πλευρά προκειμένου να παραμείνει σταθερό. Αν και ένα μπροστινό κομμάτι ήταν πλημμυρισμένο, η βάρκα κατάφερε να επιστρέψει με ασφάλεια στην προβλήτα.

Όπως είπε ένα μέλος του πληρώματος στο τουρκικό πρακτορείο Aksam «ενώ πίναμε τσάι, χτυπήσαμε ξαφνικά στο ταβάνι και προσγειωθήκαμε. Ένα άλλο μέλος του πληρώματος φώναξε, "Βυθιζόμαστε". Όταν μυρίσαμε την πυρίτιδα, συνειδητοποιήσαμε... ότι μια νάρκη είχε εκραγεί».

{https://twitter.com/devrimyaylali/status/1590431730980491264}

Να σημειωθεί ότι κανένας από το πλήρωμα δεν κοιμόταν σε εκείνο το κομμάτι της βάρκας και έτσι και οι 13 είναι ασφαλείς. Τα αίτια της έκρηξης δεν έχουν εξακριβωθεί οριστικά και η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε εξέλιξη.

«Επειδή η πηγή είναι αβέβαιη, είναι πολύ νωρίς για να πούμε οτιδήποτε για το τι συνέβη. Ωστόσο, θα σας εξηγήσω με περισσότερες λεπτομέρειες στο τέλος των ερευνών μας», υποσχέθηκε ο Μπιρόλ Εκίτσι, κυβερνήτης της περιοχής Κιρκλαρελί.

Άξιο αναφοράς είναι πάντως ότι νάρκες έχουν βρεθεί στη νότια Μαύρη Θάλασσα από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία, συμπεριλαμβανομένης μιας στις ακτές της Iγνεάδα στις 28 Μαρτίου και μιας άλλης ανοιχτά του Kiyikoy - περίπου 15 μίλια νότια - στις 19 Οκτωβρίου.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 11 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.