ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Ιράν στο στόχαστρο των ΥΠΕΞ της ΕΕ

09:21 - 14 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Το Ιράν στο στόχαστρο των ΥΠΕΞ της ΕΕ
Η αυξανόμενη στρατιωτική υποστήριξη του Ιράν στον πόλεμο της Ρωσίας στην Ουκρανία θα είναι βασικό θέμα όταν οι υπουργοί Εξωτερικών και Άμυνας της ΕΕ συγκεντρωθούν στις Βρυξέλλες σήμερα (14/11).

Το μπλοκ θα εγκρίνει κυρώσεις στο Ιράν λόγω της βίαιης καταστολής των ειρηνικών διαδηλώσεις για τα δικαιώματα των γυναικών, αλλά ορισμένοι υπουργοί θέλουν πρόσθετα τιμωρητικά μέτρα για τις μεταφορές αεροσκαφών και πυραύλων της Τεχεράνης στη Ρωσία.

Σύμφωνα με το Bloomberg, ανώτατος Ρώσος αξιωματούχος ασφαλείας συναντήθηκε με Ιρανούς ηγέτες στην Τεχεράνη την περασμένη εβδομάδα για να συζητήσουν τη «στρατηγική συνεργασία».

«Είμαστε μάρτυρες του αγώνα για ελευθερία και δικαιοσύνη και βλέπουμε πώς ιρανικά μη επανδρωμένα αεροσκάφη επιτίθενται σε ουκρανικές πόλεις και πώς σκοτώνουν ανθρώπους», δήλωσε ο Γερμανός καγκελάριος Όλαφ Σολτς το Σαββατοκύριακο.

«Όλα αυτά είναι εντελώς απαράδεκτα», πρόσθεσε.

Οι υπουργοί θα ακούσουν επίσης από τον Ουκρανό υπουργό Εξωτερικών Dmytro Kuleba και τον υπουργό Άμυνας Oleksii Reznikov λίγες μέρες μετά την απόσυρση της Ρωσίας από τη Χερσώνα, μια εξέλιξη που θεωρείται κομβική για την έκβαση του πολέμου.

Ελληνοτουρκικά

Η Ελλάδα βέβαια από τη μεριά της θα θέσει το ζήτημα της τουρκικής προκλητικότητας.  Η Αθήνα συνεχίζει άλλωστε την προσπάθεια διεθνοποίησης των -σχεδόν- καθημερινών απειλών από την πλευρά της Άγκυρας.

Ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Δένδιας πρόκειται να ενημερώσει τους Ευρωπαίους ομολόγους του για τις παράλογες αιτιάσεις της Άγκυρας.

Τελευταία τροποποίηση στις 09:35 - 14 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.