ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ρωσία έριξε 100 πυραύλους στο Κίεβο-Πλήγμα στις ειρηνευτικές προσπάθειες

20:32 - 15 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Η Ρωσία έριξε 100 πυραύλους στο Κίεβο-Πλήγμα στις ειρηνευτικές προσπάθειες
Αναφορές για 100 ρωσικούς πυραύλους που έπληξαν την πόλη την Τρίτη (15/11) κάνουν λόγο οι αρχές του Κιέβου, ενώ την ίδια στιγμή ο Βολοντίμιρ Ζελένσκι δεν αποκλείει να υπάρξει και συνέχεια.

Ένας άμαχος έχασε τη ζωή του ενώ δεκάδες είναι οι τραυματίες.

Οι επιθέσεις των Ρώσων έρχονται λίγες ημέρες μετά την αποχώρησή τους από τη Χερσώνα και σύμφωνα με τους Ουκρανούς δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένα μήνυμα πως ο πόλεμος δεν έχει τελειώσει.

Εκτός απο το Κίεβο χτυπήματα καταγράφηκαν ακόμα στο Χάρκοβο, την Οδησσό και την πόλη Λβιβ. 

Οι Ρώσοι δικαιολογούν τις επιθέσεις, λέγοντας πως χτύπησαν στόχους όπου βρίσκονται όπλα που έχει παραχωρήσει η Δύση στην Ουκρανία.

Οι Ουκρανοί κάνουν λόγο, πάντως, για χτυπήματα σε ενεργειακές υποδομές. Θυμίζουμε πως υπάρχουν πληροφορίες πως η Ρωσία έχει σχέδιο να προκαλέσει προβλήματα στις υποδομές της Ουκρανίας μέσα στο χειμώνα και να αφήσει περιοχές χωρίς ρεύμα και θέρμανση.

Πάντως, έχει σημασία να αναφέρουμε πως η επίθεση έρχεται ενώ υπήρξαν προσπάθειες για επανέναρξη των ειρηνευτικών συνομιλιών. Υπήρχαν πληροφορίες για επαφές Ρώσων και Αμερικανών αξιωματούχων, ενώ ο Βολοντιμίρ Ζελένσκι σε ομιλία του προς τους ηγέτες της G20 κατέθεσε ένα ειρηνευτικό σχέδιο.

Η Ρωσία, ωστόσο, μέσω του Λαβρόφ απάντησε πως οι Ουκρανοί είναι αυτοί που απορρίπτουν τις συνομιλίες.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.