ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μασκ: Oλονυχτία για το Τwitter- Σε δεύτερη μοίρα η Tesla

14:37 - 16 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Μασκ: Oλονυχτία για το Τwitter- Σε δεύτερη μοίρα η Tesla
Η αδιάκοπη δουλειά είναι γνωστό χαρακτηριστικό του Έλον Μασκ. Μετά την πλήρη αφοσίωση στους παραγωγικούς στόχους της Tesla το 2018, που τον είχαν οδηγήσει να κοιμάται ακόμα και στα γραφεία, τώρα φαίνεται πως επαναλαμβάνονται οι ίδιες καταστάσεις και με το Τwitter.

Tη Δευτέρα 13/11, ο Μασκ είπε ότι δούλεψε όλη τη νύχτα στα κεντρικά γραφεία του Twitter στο Σαν Φρανσίσκο και θα συνέχισει να κοιμάται εκεί έως ότου η πλατφόρμα που πρόσφατα εξαγόρασε για 44 δις επανακάμψει.

Ωστόσο η υπέρμετρη ενασχόληση του δισεκατομμυριούχου με το Twitter έχει ανησυχήσει ορισμένους επενδυτές της Tesla, για το αν έχει την ικανότητά να επικεντρωθεί στον ρόλο του ως Διευθύνων Σύμβουλος της πολυτιμότερης αυτοκινητοβιομηχανίας στον κόσμο.

«Οι επενδυτές της Tesla θα απογοητευτούν», δήλωσε ο Gene Munster, στέλεχος στην εταιρεία επιχειρηματικών κεφαλαίων Loup Ventures. «Πιθανότατα θα αφιερώσει περισσότερο χρόνο στο Twitter από ότι θα επιθυμούσαν οι ίδιοι».

Τη Δευτέρα, μάλιστα ο Έλον Μασκ έκανε ένα tweet στο οποίο έγραψε «έχω υπό έλεγχο την κατάσταση και στην Tesla», λέγοντας ότι σχεδιάζει να εργαστεί και στις εγκαταστάσεις της αυτή την εβδομάδα. Η Tesla έχει ένα γραφείο στο Palo Alto, στην Καλιφόρνια και ένα εργοστάσιο στο Fremont της Καλιφόρνια.

Οι μετοχές της Tesla έπεσαν κατά 50% από τις αρχές του Απριλίου όταν ανακοίνωσε ότι θα πιθανά θα εξαγοράσει το twitter. Οι πωλήσεις των μετοχών της Tesla του Μασκ -συνολικού ύψους 20 δισεκατομμυρίων δολαρίων από τότε που απέκτησε το Twitter- έχουν αυξήσει την πίεση.

Η Tesla αντιμετωπίζει ένα μεγάλο αριθμό προκλήσεων, από τις ανησυχίες της ζήτησης στην Κίνα έως και τις ανησυχίες αναφορικά με τις ικανότητες της τεχνολογίας υποβοήθησης οδηγού «Αυτόματου πιλότου» στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Μέχρι στιγμής αυτόν τον μήνα, τα tweets του Μασκ σχετικά με τις προσπάθειές του να φέρει το twitter σε τροχιά ανάκαμψης και να το αναδιαμορφώσει αντιστοιχούν σε περισσότερα από τα δύο τρίτα των αναρτήσεών του στην πλατφόρμα.

Η Tesla αντιπροσώπευε μόλις το 3% των tweets του από την 1η Νοεμβρίου έως τις 15 Νοεμβρίου, από τον μέσο όρο σχεδόν 16% τους προηγούμενους οκτώ μήνες.

Η αγαπημένη θεματολογία του Μασκ στις αναρτήσεις του στο Twitter από τον Μάρτιο του 2022

reuters mask

Πάντως αναλυτές υποστηρίζουν στο Reuters πως οι επενδυτές της Tesla θα απογοητευτούν αργά ή γρήγορα αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση για αυτό και ο μεγιστάνας θα πρέπει να βρει σύντομα μια σταθερά στην πλατφόρμα, προκειμένου να μπορέσει να αφιερώσει χρόνο και στην αυτοκινητοβιομηχανία.

Τελευταία τροποποίηση στις 14:39 - 16 Νοε 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.