ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΝΑΤΟ: Καταγγέλλει επικίνδυνη υπέρπτηση ρωσικών καταδιωκτικών πάνω από πλοία του

11:52 - 19 Νοε 2022 | Ειδήσεις
ΝΑΤΟ: Καταγγέλλει επικίνδυνη υπέρπτηση ρωσικών καταδιωκτικών πάνω από πλοία του
Για «επικίνδυνη και μη επαγγελματική» προσέγγιση πλοίων του ΝΑΤΟ, από δύο ρωσικά καταδιωκτικά στις αρχές αυτής της εβδομάδας, κάνει λόγο η συμμαχία.

Πιο συγκεκριμένα, όπως ανέφερε χθες το ΝΑΤΟ, το συμβάν εκτυλίχθηκε το πρωί της Τρίτης, όταν τα δύο ρωσικά αεροσκάφη προσέγγισαν τα πλοία ως και σε «ύψος 300 ποδών (91 μέτρων) και απόσταση 80 γιαρδών (73 μέτρων)», χωρίς οι πιλότοι τους να απαντήσουν παρά τις επανειλημμένες προσπάθειες των πληρωμάτων των πλοίων να υπάρξει επικοινωνία, ανέφερε σε ανακοίνωσή της η διοίκηση των ναυτικών δυνάμεων του NATO.

«Το NATO θεωρεί επικίνδυνη και μη επαγγελματική την αλληλεπίδραση αυτή, καθώς έγινε σε γνωστή περιοχή ασκήσεων, που είχε ενεργοποιηθεί για την εκπαίδευση στην αντιαεροπορική άμυνα, και επίσης λόγω του υψομέτρου και της εγγύτητας των αεροσκαφών», τονίζει η ανακοίνωση. «Η αλληλεπίδραση αύξησε τον κίνδυνο λάθος υπολογισμών, σφαλμάτων και δυστυχηματων».

Κατά το δελτίο Τύπου, τα πλοία του NATO ενήργησαν «υπεύθυνα» σε αυτό το περιστατικό, τηρώντας «πλήρως» τους διεθνείς αεροπορικούς και ναυτικούς κανονισμούς.

«Το NATO θα αντιδράσει με τον προσήκοντα τρόπο σε οποιαδήποτε ανάμιξη στη νόμιμη δραστηριότητά του στην περιοχή μπορεί να θέσει σε κίνδυνο την ασφάλεια των αεροσκαφών, των πλοίων ή των πληρωμάτων του. Το NATO δεν επιδιώκει τη σύγκρουση και δεν εγείρει καμιά απειλή».

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.