ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Rosatom: Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικού δυστυχήματος στον σταθμό της Ζαπορίζια

16:30 - 21 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Rosatom: Προειδοποιεί για κίνδυνο πυρηνικού δυστυχήματος στον σταθμό της Ζαπορίζια
Ηχηρές προειδοποιήσεις έστειλε σήμερα (21/11) ο επικεφαλής της ρωσικής κρατικής ατομικής ενέργειας, Rosatom, τονίζοντας πως υπάρχει αυξημένος κίνδυνος πυρηνικού ατυχήματος στον πυρηνικό σταθμό της Ζαπορίζια, μετά τους νέους βομβαρδισμούς το Σαββατοκύριακο.

Ειδικότερα, ο διευθύνων σύμβουλος της Rosatom Αλεξέι Λιχατσόφ, σύμφωνα με το πρακτορείο Interfax, δήλωσε ότι «ο σταθμός κινδυνεύει με πυρηνικό δυστύχημα. Ήμασταν σε διαπραγματεύσεις με τον Διεθνή Οργανισμό Ατομικής Ενέργειας όλη τη νύχτα».

«Νομίζω πως η μεγάλη απόσταση ανάμεσα στην Ουάσινγκτον και τη Ζαπορίζια δεν θα πρέπει να είναι επιχείρημα για τις Ηνωμένες Πολιτείες προκειμένου να καθυστερήσουν την απόφαση για μια ζώνη ασφαλείας», συμπλήρωσε.

Μεταξύ άλλων, ο επικεφαλής είπε επίσης πως φαίνεται πως το Κίεβο είναι πρόθυμο να «δεχθεί  ένα μικρό πυρηνικό ατύχημα», στον πυρηνικό σταθμό.

«Αυτό θα είναι ένα προηγούμενο το οποίο θα αλλάξει για πάντα τον ρου της Ιστορίας. Ως εκ τούτου πρέπει να γίνει ό,τι είναι δυνατό ώστε να μην έχει κανένας στο μυαλό του να παραβιάσει την ασφάλεια του πυρηνικού σταθμού», είπε, σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων TASS.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.