ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Σούνακ: Δεν θα επιδιώξουμε εμπορικές σχέσεις σε ευθυγράμμιση με ΕΕ

17:24 - 21 Νοε 2022 | Ειδήσεις
Σούνακ: Δεν θα επιδιώξουμε εμπορικές σχέσεις σε ευθυγράμμιση με ΕΕ
Το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επιδιώξει καμία εμπορική σχέση μετά το Brexit με την Ευρωπαϊκή Ένωση «που βασίζεται στην ευθυγράμμιση με τους νόμους της ΕΕ», ξεκαθάρισε τη Δευτέρα (21/11) ο πρωθυπουργός Ρίσι Σούνακ.

Η δήλωσή του έρχεται μετά τα δημοσιεύματα ότι ορισμένοι στην κυβέρνηση θέλουν να προχωρήσουν προς μια συμφωνία ελβετικού τύπου. Η Ελβετία μπορεί εύκολα να συναλλάσσεται με το μπλοκ, αλλά πρέπει να ακολουθεί ορισμένους κανόνες της ΕΕ.

Ο Σουνάκ παρόλα αυτά τόνισε σε υψηλόβαθμα στελέχη επιχειρήσεων ότι ο έλεγχος της μετανάστευσης ήταν ένα από τα άμεσα οφέλη του Brexit.

«Για το εμπόριο, ας είμαι κατηγορηματικός για αυτό: υπό την ηγεσία μου, το Ηνωμένο Βασίλειο δεν θα επιδιώξει κάποια σχέση με την Ευρώπη που να βασίζεται στην ευθυγράμμιση με τους ευρωπαϊκούς νόμους», είπε επίσης.

Μιλώντας στο συνέδριο του CBI στο Μπέρμιγχαμ είπε: «Ψήφισα υπέρ του Brexit, πιστεύω στο Brexit.

Γνωρίζω ότι το Brexit μπορεί να προσφέρει, και ήδη προσφέρει, τεράστια οφέλη και ευκαιρίες για τη χώρα».

Υποστήριξε ότι το Ηνωμένο Βασίλειο ήταν πλέον σε θέση να «έχει τον κατάλληλο έλεγχο των συνόρων μας».

Είπε επίσης ότι το Ηνωμένο Βασίλειο είναι ελεύθερο να επιδιώξει εμπορικές συμφωνίες με «τις ταχύτερα αναπτυσσόμενες οικονομίες του κόσμου».

Κατά τη διάρκεια του Σαββατοκύριακου, οι The Sunday Times ανέφεραν ότι υψηλόβαθμα κυβερνητικά στελέχη σκέφτονταν να επιδιώξουν μια συμφωνία ελβετικού τύπου.

Οι υπουργοί της κυβέρνησης καθώς και η Ντάουνινγκ Στριτ έχουν διαψεύσει το ρεπορτάζ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.