ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Εκρήξεις με νεκρούς σε δύο στρατιωτικά αεροδρόμια στη Ρωσία

15:45 - 05 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Εκρήξεις με νεκρούς σε δύο στρατιωτικά αεροδρόμια στη Ρωσία
Πληροφορίες για νεκρούς, έπειτα από εκρήξεις σε δύο ρωσικά στρατιωτικά αεροδρόμια, μεταδίδει το BBC.

Ένα βυτιοφόρο καυσίμων εξερράγη σκοτώνοντας τρεις και τραυματίζοντας έξι σε αεροδρόμιο κοντά στην πόλη Ryazan, νοτιοανατολικά της Μόσχας, μεταδίδουν ρωσικά κρατικά μέσα ενημέρωσης.

Άλλοι δύο άνθρωποι φέρονται να τραυματίστηκαν σε έκρηξη σε αεροδρόμιο στην περιοχή Σαράτοφ, όπου πιστεύεται ότι εδρεύουν τα ρωσικά στρατηγικά βομβαρδιστικά μεγάλης εμβέλειας.

Δεν είναι γνωστό τι προκάλεσε τις εκρήξεις. Και οι δύο περιοχές απέχουν, πάντως, εκατοντάδες χιλιόμετρα από τα ουκρανικά σύνορα.

Οι αναφορές για τις δύο εκρήξεις θα τροφοδοτήσουν εικασίες ότι η Ουκρανία μπορεί να βρίσκεται πίσω από αυτές, λέει ο Ρώσος συντάκτης του BBC, Στίβεν Ρόζενμπεργκ.

Ο Ρώσος πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν ενημερώθηκε για τα δύο περιστατικά που αναφέρθηκαν, δήλωσε ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ.

Κληθείς να σχολιάσει τις δύο εκρήξεις, ο Πεσκόφ είπε στην ενημέρωση των μέσων ενημέρωσης τη Δευτέρα ότι δεν είχε πληροφορίες για τα επεισόδια και είχε δει μόνο αναφορές των ΜΜΕ για αυτά.

Εν τω μεταξύ, η Ουκρανία δήλωσε ότι η Ρωσία έχει εξαπολύσει ένα νέο κύμα πυραυλικών επιδρομών στη χώρα, με αεροπορικούς συναγερμούς να έχουν κηρυχθεί στο Κίεβο και στις περισσότερες περιοχές.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.