ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μισέλ: Η ΕΕ πρέπει να «εγγυηθεί» διαρκή υποστήριξη στην Ουκρανία

11:17 - 13 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Μισέλ: Η ΕΕ πρέπει να «εγγυηθεί» διαρκή υποστήριξη στην Ουκρανία
Ο πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Σαρλ Μισέλ, κάλεσε τους ηγέτες της Ευρωπαϊκής Ένωσης να «εγγυηθούν» ότι η «στρατιωτική και οικονομική υποστήριξη στην Ουκρανία» θα έχει την απαιτούμενη διάρκεια στη σύνοδο κορυφής την Πέμπτη στις Βρυξέλλες.

Ο Σαρλ Μισέλ κάλεσε χθες Δευτέρα να ληφθούν αποφάσεις για να εξασφαλιστεί η χορήγηση βοήθειας σε εκατομμύρια ουκρανούς άμαχους οι οποίοι στερούνται την ηλεκτροδότηση, τη θέρμανση και το τρεχούμενο νερό στην Ουκρανία.

«Πέραν των άμεσων αναγκών της χώρας, είναι επίσης απαραίτητος διάλογος σε βάθος για τον τρόπο να εγγυηθούμε την μακρά διάρκεια της στρατιωτικής και οικονομικής υποστήριξής μας στην Ουκρανία», πρόσθεσε.

«Οι προοπτικές της μελλοντικής ανάπτυξής μας εξαρτώνται όχι μόνο από τη δυνατότητά μας να διαχειριστούμε το ενεργειακό σοκ βραχυπρόθεσμα, αλλά επίσης από τη δυνατότητα των βιομηχανιών μας να παραμείνουν ανταγωνιστικές, τη δυνατότητά μας να καινοτομήσουμε και να επενδύσουμε στις τεχνολογίες του αύριο», τόνισε ο κ. Μισέλ.

Στη σύνοδο προβλέπεται ακόμη να γίνει συζήτηση για τις σχέσεις με τις ΗΠΑ, υπό το φως των αποφάσεων στο πεδίο της οικονομίας που πήρε η κυβέρνηση του Τζο Μπάιντεν νωρίτερα φέτος, ιδίως των μαζικών ενισχύσεων στο πλαίσιο του νόμου για τη μείωση του πληθωρισμού (Inflation Reduction Act, IRA). 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.