ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Η Ευρώπη προσεγγίζει την Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας

09:32 - 14 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Η Ευρώπη προσεγγίζει την Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας
Καθώς η Ευρώπη επιδιώκει να ενισχύσει τους δεσμούς με τα ασιατικά έθνη για να διαφοροποιήσει τις αλυσίδες εφοδιασμού και να συσπειρώσει την υποστήριξη κατά της Ρωσίας, η Κομισιόν αναμένεται να προτείνει ένα επενδυτικό πακέτο 10 δισεκατομμυρίων ευρώ στις χώρες της περιοχής, στην πρώτη σύνοδο κορυφής με την Ένωση Εθνών της Νοτιοανατολικής Ασίας σήμερα (14/12).

Το ποσό θα στηρίξει έργα υποδομής, ενέργειας, μεταφορών και ψηφιακής τεχνολογίας, όπως τόνισαν στο Bloomberg αξιωματούχοι της ΕΕ.

Χορηγοί υπό την καθοδήγηση της ΕΕ πρόκειται επίσης να οριστικοποιήσουν ένα πακέτο χρηματοδότησης 15 δισεκατομμυρίων δολαρίων για το κλίμα.

Οι ηγέτες στοχεύουν να σφυρηλατήσουν μια κοινή προσέγγιση στις τρέχουσες προκλήσεις, συμπεριλαμβανομένης της εισβολής της Ρωσίας στην Ουκρανία και της διεκδικητικής συμπεριφοράς της Κίνας στη Θάλασσα της Νότιας Κίνας.

Η Ένωση των Χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας είναι διεθνής πολιτικός και οικονομικός οργανισμός χωρών της Νοτιοανατολικής Ασίας. Δημιουργήθηκε στις 8 Αυγούστου 1967, με πρωτοβουλία της Ινδονησίας, της Σιγκαπούρης, της Μαλαισίας, της Ταϊλάνδης και των Φιλιππινών. 
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.