ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Γαλλία: 14χρονος νεκρός σε επεισόδια Γάλλων και Μαροκινών οπαδών

10:43 - 15 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Γαλλία: 14χρονος νεκρός σε επεισόδια Γάλλων και Μαροκινών οπαδών
Ένα 14χρονο αγόρι έχασε τη ζωή του κατά τη διάρκεια σοβαρών επεισοδίων που ξέσπασαν στη Γαλλία μεταξύ Γάλλων και Μαροκινών οπαδών μετά τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου ανάμεσα στις δύο ομάδες.

Το τραγικό περιστατικό συνέβη στη Rue de la Mosson, κοντά στο γήπεδο ποδοσφαίρου στο Μονπελιέ της Γαλλίας. Το νεαρό αγόρι φαίνεται ότι ήταν μέλος μιας ομάδας Μαροκινών, σύμφωνα με τις πληροφορίες, οπαδών, οι οποίοι περικύκλωσαν ένα αυτοκίνητο με γαλλική σημαία πάνω του.

Η ομάδα επιχείρησε να κλέψει τη σημαία, κάτι που προκάλεσε πανικό στον οδηγό που έκανε αναστροφή, χτυπώντας το αγόρι.

Εκπρόσωπος της κυβέρνησης Hérault δήλωσε: «Ένα νεαρό αγόρι χτυπήθηκε βίαια το απόγευμα της Τετάρτης στο Μονπελιέ από ένα αυτοκίνητο μετά τον ημιτελικό αγώνα του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Διακομίστηκε σε πολύ κρίσιμη κατάσταση στο νοσοκομείο και πέθανε λίγο αφότου δέχθηκε τη φροντίδα των γιατρών».

Οι γαλλικές αρχές επιβεβαίωσαν τον θάνατο του εφήβου και θα ξεκινήσουν επείγουσα έρευνα για το θέμα.

Μετά τη νίκη της Γαλλίας επί του Μαρόκο με 2-0 που της έδωσε το εισιτήριο για τον μεγάλο τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, ξέσπασαν σοβαρά επεισόδια σε Παρίσι, Νίκαια, Λυών και Μονπελιέ.

Περίπου 10.000 αστυνομικοί είναι σε επιφυλακή λόγω των επεισοδίων που ξέσπασαν τόσο στη Γαλλία όσο και στο Βέλγιο.

Υπολογίζεται ότι περίπου 5.000 αστυνομικοί, συμπεριλαμβανομένων τουλάχιστον 2.200 αστυνομικών με ειδικό εξοπλισμό, έχουν τοποθετηθεί μόνο στο Παρίσι, με αστυνομικά βαν και οδοφράγματα να έχουν στηθεί στα Ηλύσια Πεδία.

Τελευταία τροποποίηση στις 11:31 - 15 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.