ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

New York Times: Αντιδράσεις λόγω δημοσίευσης σταυρόλεξου που θυμίζει σβάστικα

17:39 - 19 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
New York Times: Αντιδράσεις λόγω δημοσίευσης σταυρόλεξου που θυμίζει σβάστικα
Μεγάλες αντιδράσεις έχουν ξεσπάσει στο Twitter λόγω του ότι οι New York Times δημοσίευσαν ένα σταυρόλεξο που παραπέμπει σε σβάστικα και μάλιστα την πρώτη μέρα της εβραϊκης εορτής Χανουκά.

Πολλοί είναι εκείνοι που έσπευσαν να πουν ότι πρόκειται για σύμπτωση, ωστόσο αρκετοί χρήστες του Twitter θεώρησαν ότι έγινε επί τούτου λόγω της αντι-Ισραηλινής ρητορικής που υιοθετεί συχνά η εφημερίδα, καθώς δημοσιεύτηκε την πρώτη μέρα του Χανουκά.

Μεταξύ εκείνων που σχολίασαν με σκληρά λόγια τη δημοσίευση ήταν και ο Δημοκρατικός Κιθ Έντουαρντς, ο οποίος έγραψε πως «αυτό είναι το σταυρόλεξο των NYTimes σήμερα την πρώτη μέρα του Χανουκά. Τι στο δ@@@@, @nytimes;».

{https://twitter.com/keithedwards/status/1604555387243724800}

Ακόμα επίθεση προς την εφημερίδα εξαπέλυσε και ο Ντόναλντ Τραμπ τζούνιορ γράφοντας: «Αηδιαστικό. Μόνο οι New York Times θα μπορούσαν να δημοσιεύσουν ένα τέτοιο σταυρόλεξο, το Χανουκά. Φανταστείτε τη θα έκαναν σε κάποιον που θα έκανε κάτι αντίστοιχο και δεν θα ταυτίζονταν ιδεολογικά. Δεν θα τους δείξω καμία ανοχή».  

{https://twitter.com/DonaldJTrumpJr/status/1604572235695415296}

Τι είναι το Χανουκά

Πρόκειται για Εβραϊκή γιορτή, σε ανάμνηση της επανάκτησης του Ναού του Σολομώντος, κατά τη διάρκεια της εξέγερσης των Μακκαβαίων εναντίον του ελληνιστικού βασιλείου των Σελευκιδών τον 2ο π.Χ. αιώνα.

Η γιορτή της Χανουκά (Hanukkah) διαρκεί οκτώ νύχτες και ημέρες, με αφετηρία την 25 ημέρα του μήνα Κισλέβ, σύμφωνα με το Εβραϊκό Ημερολόγιο (σούρουπο της 18ης Δεκεμβρίου - βράδυ της 26ης Δεκεμβρίου 2022). Είναι γνωστή ως εορτή των Φώτων, επειδή ανάβεται μία ειδική λυχνία με εννέα βραχίονες, που ονομάζεται μενορά ή χανουκά.

Η Χανουκά άρχισε να διαδίδεται από τη δεκαετία του '70, μέσω των Αμερικανοεβραίων, οι οποίοι θέλοντας να προσαρμοστούν στον αμερικάνικο τρόπο ζωής, επέλεξαν τη γιορτή αυτή που βρίσκεται κοντά στα Χριστούγεννα.

Τα φαγητά των ημερών είναι βασισμένα στο λάδι και ξεχωρίζουν οι λουκουμάδες (sufganiyah) και οι πατατοκροκέτες (latkes). Τα παιδιά διασκεδάζουν με μία σβούρα που λέγεται ντρέντλ ή σεβιβόν και δέχονται σοκολατένια νομίσματα (hanukkah gelt) από τους μεγαλύτερους.

Τελευταία τροποποίηση στις 18:47 - 19 Δεκ 2022
Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.