ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Ρωσία: Έκρηξη σε αγωγό που μεταφέρει αέριο μέσω Ουκρανίας-Τρεις νεκροί

17:40 - 20 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Ρωσία: Έκρηξη σε αγωγό που μεταφέρει αέριο μέσω Ουκρανίας-Τρεις νεκροί
Έκρηξη σημειώθηκε σήμερα (20/12) στον αγωγό εξαγωγής φυσικού αερίου, Urengoi-Pomary-Uzhhorod, ο οποίος μεταφέρει αέριο από τη ρωσική βορειοδυτική Σιβηρία μέσω της Ουκρανίας, σύμφωνα με το πρακτορείο Reuters.

Πιο συγκεκριμένα, και σύμφωνα με τις πληροφορίες, το ατύχημα σημειώθηκε κοντά στην πόλη του Καζάν του Βόλγα και μετά την έκρηξη διακόπηκε η ροή φυσικού αερίου τμήματος του αγωγού.

Το περιφερειακό υπουργείο Έκτακτης Ανάγκης στη Δημοκρατία του Τσουβάς της Ρωσίας, δήλωσε ότι έλαβε κλήση για φωτιά σε αγωγό φυσικού αερίου, χωρίς να κατονομάσει τον αγωγό. Ο αγωγός ανατινάχθηκε κατά τη διάρκεια προγραμματισμένων εργασιών συντήρησης κοντά στο χωριό Καλίνινο.

Το Tass επικαλούμενο τοπικές υπηρεσίες έκτακτης ανάγκης ανέφερε ότι τρεις άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους και ένας τραυματίστηκε.

Ο αγωγός, που κατασκευάστηκε τη δεκαετία του 1980, εισέρχεται στην Ουκρανία μέσω του σημείου μέτρησης Sudzha. Επί του παρόντος πρόκειται για την κύρια οδό διέλευσης του ρωσικού φυσικού αερίου για να φτάσει στην Ευρώπη.

{https://twitter.com/Gerashchenko_en/status/1605167451817361409}

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.