ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Στις ΗΠΑ ο Ζελένσκι: Συνάντηση με Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο

10:17 - 21 Δεκ 2022 | Ειδήσεις
Στις ΗΠΑ ο Ζελένσκι: Συνάντηση με Μπάιντεν στον Λευκό Οίκο
Στην Ουάσινγκτον θα βρεθεί σήμερα (21/12) ο πρόεδρος της Ουκρανίας, Βολοντίμιρ Ζελένσκι, για να συναντηθεί στον Λευκό Οίκο, με την Αμερικανό ομόλογό του, Τζο Μπάιντεν, προτού απευθυνθεί στο αμερικανικό Κογκρέσο.

Πιο συγκεκριμένα, με ανάρτηση στο Twitter ο πρόεδρος της Ουκρανίας, επιβεβαίωσε πως βρίσκεται καθ’ οδόν προς τις ΗΠΑ, στο πρώτο του ταξίδι στο εξωτερικό μετά το ξέσπασμα του πολέμου.

Ο Ζελένσκι έγραψε στο Twitter: «Κατευθύνομαι στις ΗΠΑ για να ενισχύσω την ανθεκτικότητα και τις αμυντικές δυνατότητες της Ουκρανίας. Συγκεκριμένα, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ και εγώ θα συζητήσουμε τη συνεργασία μεταξύ Ουκρανίας και ΗΠΑ και θα δώσω μια ομιλία στο Κογκρέσο και θα έχω μια σειρά διμερών συναντήσεων».

Το ταξίδι και τη συνάντηση των δύο προέδρων, επιβεβαίωσε και η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Καρίν Ζαν-Πιερ με δελτίο Τύπου που δημοσιοποίησε.

Με την ευκαιρία του πρώτου ταξιδιού του κ. Ζελένσκι στο εξωτερικό από το ξέσπασμα του πολέμου, η κ. Ζαν-Πιερ έκανε γνωστό ότι ο πρόεδρος των ΗΠΑ θα αναγγείλει τη χορήγηση νέας, «σημαντικής» βοήθειας στον ουκρανικό στρατό — που θα συμπεριλαμβάνει, σύμφωνα με ανώτερο Aμερικανό αξιωματούχο, τουλάχιστον μια συστοιχία του προηγμένου αμερικανικού αντιαεροπορικού συστήματος Patriot.

Η επίσκεψη επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ θα συνεχίσουν να υποστηρίζουν την Ουκρανία, όπου εισέβαλε ο στρατός της Ρωσίας την 24η Φεβρουαρίου, «για όσο χρειαστεί», τόνισε η κυρία Ζαν-Πιερ.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.