ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Το Ντουμπάι καταργεί τον φόρο αλκοόλ για να προσελκύσει τουρίστες

22:15 - 03 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Το Ντουμπάι καταργεί τον φόρο αλκοόλ για να προσελκύσει τουρίστες
Το Ντουμπάι ανακοίνωσε ότι καταργεί τον φόρο του 30% στις πωλήσεις αλκοόλ για ολόκληρο το 2023.

Πρόκειται για μία από τις κινήσεις που κάνει το τελευταίο διάστημα με στόχο την τόνωση του τουρισμού και την προσέλκυση περισσότερων επισκεπτών από το εξωτερικό.

«Ο Δήμος του Ντουμπάι σταμάτησε προσωρινά την είσπραξη του τέλους 30% από εταιρείες αλκοολούχων ποτών για περίοδο ενός έτους από την αρχή της 01/01/2023 έως το τέλος της 31/12/2023. Οι εταιρείες που είναι εξουσιοδοτημένες να πωλούν στο Εμιράτο του Ντουμπάι έχουν ενημερωθεί για αυτήν την απόφαση», έγραψε ο δήμος του Ντουμπάι σε ανάρτηση από τον επίσημο λογαριασμό του στο Twitter.

Το Ντουμπάι προωθεί τον στόχο του να γίνει το «πιο ευτυχισμένο μέρος στη Γη», ωστόσο, το ακριβό αλκοόλ ήταν ένα εμπόδιο.

Τα ποτά είναι πολύ ακριβά στο Ντουμπάι, με μια πίντα μπύρας να κοστίζει 15 δολάρια και ένα ποτήρι κρασί έως και 20 δολάρια ή περισσότερο.

Η κατάργηση του φόρου θα δώσει τη δυνατότητα στις επιχειρήσεις να μειώσουν τις τιμές.

Τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και ιδιαίτερα το Ντουμπάι, διαφέρουν πολύ από τις γειτονικές χώρες. Η πόλη έχει αμέτρητα μπαρ, νυχτερινά κέντρα και εστιατόρια που σερβίρουν αλκοόλ. Δεν απαιτείται συντηρητικό ντύσιμο, κάθε μεγάλη θρησκεία μπορεί να δημιουργήσει χώρους λατρείας και η συμβίωση πριν από το γάμο είναι νόμιμη.

Η Σαουδική Αραβία που θέλει να αποτελέσει αντίπαλο δέος στον τουρισμό, είναι πολύ πιο συντηρητική.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.