ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Ψαλίδι» 10% στο εργατικό δυναμικό της ετοιμάζει η Salesforce

18:14 - 04 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
«Ψαλίδι» 10% στο εργατικό δυναμικό της ετοιμάζει η Salesforce
Η Salesforce ετοιμάζεται να μειώσει το εργατικό δυναμικό της κατά 10% και να κλείσει κάποια γραφεία της, αναφέροντας ότι είναι απαραίτητο να μειώσει τις δαπάνες της, καθώς προσέλαβε πολλούς εργαζομένους κατά τη διάρκεια της πανδημίας και τώρα πρέπει να προσαρμοστεί σε νέο περιβάλλον. Με την απόφαση αυτή, η μετοχή της ενισχύεται κατά 5%.

Οι περικοπές αυτές θα κοστίσουν στη Salesforce 1,4 έως 2,1 δισ. δολάρια, ανέφερε η εταιρεία εκ των οποίων τα 800 εκατ. θα καταγραφούν στο τέταρτο τρίμηνο.

«Το περιβάλλον παραμένει απαιτητικό και οι πελάτες μας έχουν μια πιο μετρημένη προσέγγιση όσον αφορά τις αγοραστικές τους επιλογές», ανέφερε ο διευθύνων σύμβουλος Μαρκ Μπένιοφ, σε επιστολή του προς τους εργαζομένους.

«Λόγω του γεγονότος ότι αυξήθηκαν κατά πολύ τα έσοδα μας εν μέσω πανδημίας, προσλάβαμε περισσότερους ανθρώπους από όσους χρειαζόμασταν, γεγονός που μας οδήγησε σε οικονομική κάμψη και έχω έγω την ευθύνη για αυτό», πρόσθεσε ο Μπένιοφ.

Η Salesforce είχε 73,541 εργαζομένους στο τέλος Ιανουαρίου της περσινής χρονιάς, που συνιστά «άλμα» 30% σε σχέση με το 2021.

Η ανάπτυξη της εταιρείας επιβραδύνθηκε μέσα στα τελευταία τέσσερα οικονομικά τρίμηνα, και κυρίως στο τρίτο.

Όπως ανακοίνωσε η εταιρεία οι εργαζόμενοι που θα απολυθούν στις ΗΠΑ θα λάβουν κατ ελάχιστο πέντε μηνιάτικα, ασφάλεια υγείας και άλλα προνόμια.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.