ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

«Σήμα» Ερντογάν για επίσπευση των εκλογών στην Τουρκία

15:01 - 05 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
«Σήμα» Ερντογάν για επίσπευση των εκλογών στην Τουρκία
Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν ενίσχυσε τα σενάρια για επίσπευση των εκλογών στην Τουρκία.

 Ο Τούρκος πρέοδρος είπε πως η ημερομηνία διεξαγωγής των προεδρικών και βουλευτικών εκλογών στην Τουρκία ενδέχεται να επισπευσθεί και οι κάλπες να στηθούν πριν από τις 18 Ιουνίου.

"Γνωρίζετε όλοι τη σημασία των εκλογών του 2023, η ημερομηνία των οποίων μπορεί να επικαιροποιηθεί και να λάβουν χώρα λίγο νωρίτερα, λαμβάνοντας υπόψη τις εποχικές συνθήκες.  Είναι πρωτίστως ευθύνη μας, η αντιπροσωπεία εδώ, να διασφαλίσουμε ότι το ΑΚP, το οποίο περιγράφουμε ως πολιτική οντότητα που ιδρύθηκε από το έθνος, ήρθε στην εξουσία και υποστηρίχθηκε από αυτό σε κάθε αγώνα, να περάσει με επιτυχία αυτή τη δοκιμασία", δήλωσε ο Ερντογάν σε ομιλία του στην Άγκυρα.

"Παρά τα 21 χρόνια που πέρασαν, κάναμε αυτή την επιτυχία δουλεύοντας με την ίδια αποφασιστικότητα όπως την πρώτη μέρα. Είμαστε ήσυχοι ότι τηρήσαμε την υπόσχεσή μας στο έθνος μας με ό,τι κάναμε σε αυτό το ταξίδι δουλειάς και υπηρεσίας. Όταν αναλάβαμε την ανάθεση της διακυβέρνησης της χώρας, βρήκαμε ένα έθνος που ήταν κουρασμένο και πληγωμένο, αλλά ταυτόχρονα έλεγε "είμαστε η Τουρκία". Αυτό είναι το μυστικό που κράτησε το AKP στην κορυφή από την ίδρυσή του. Θα ήθελα να εκφράσω την ευγνωμοσύνη μου σε όλους όσους εντάχθηκαν στις τάξεις του ΑΚΡ και εντάχθηκαν στην υπόσχεσή μας για τον Αιώνα της Τουρκίας", συμπλήρωσε ο Ερντογάν, μιλώντας στην Εκτεταμένη Σύνοδο των Προέδρων Επαρχιών του κόμματός του.

Θυμίζουμε πως η ημερομηνία της 30ης Απριλίου "ακούγεται" έντονα στην Τουρκία το τελευταίο διάστημα.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.