ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Λιβύη για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν είναι οριστική η δικαστική απόφαση

16:42 - 13 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Λιβύη για τουρκολιβυκό μνημόνιο: Δεν είναι οριστική η δικαστική απόφαση
«Ζεστό» κρατά το θέμα του τουρκολιβυκού μνημονίου για εξερεύνηση πετρελαίου και φυσικού αερίου η Λιβύη, καθώς ο εκπρόσωπος της κυβέρνησης Εθνικής Ενότητας της χώρας, Μοχάμεντ Χαμούντα, δήλωσε ότι η δικαστική απόφαση για την αναστολή του δεν έχει ακόμα οριστικοποιηθεί.

«Πρόκειται για μια προσωρινή απόφαση... Η κυβέρνηση θα δεχθεί προσφυγές για την υπόθεση. Εφόσον δεν υπάρχει οριστική απόφαση για αυτό, το θέμα δεν έχει κλείσει», είπε ο Χαμούντα στο Reuters.

Στην απόφαση του λιβυκού δικαστηρίου αναφέρεται χαρακτηριστικά: «Απαγορεύεται στην προσωρινή κυβέρνηση να υπογράφει με οποιονδήποτε τρόπο συμφωνίες υπό την κυριαρχία του κράτους της Λιβύης, επί της χερσαίας, θαλάσσιας και εναέριας επικράτειάς του, καθώς επίσης και συμφωνίες για την οριοθέτηση των συνόρων ή την εκμετάλλευση φυσικών στρατηγικών πόρων, εκτός εάν εγκριθεί από το Γενικό Εθνικό Κογκρέσο».

Ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου μιλώντας ζωντανά στην τηλεόραση, είχε αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας της Λιβύης διεμήνυσε στην Τουρκία ότι η δικαστική απόφαση «δεν θα πρέπει να λαμβάνεται σοβαρά υπ' όψιν».

«Αυτή η δικαστική απόφαση δεν είναι η τελική ετυμηγορία. Η κυβέρνηση εξακολουθεί να στηρίζει τη συμφωνία και μας είπαν ότι προχωρούν με τις απαραίτητες ενέργειες και ότι δεν θα πρέπει να πάρουμε αυτήν την απόφαση σοβαρά», πρόσθεσε ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.