ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

ΔΝΤ: Καλύτερο των προβλέψεων το outlook για το 2023-Κανένας εφησυχασμός

14:19 - 20 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
ΔΝΤ: Καλύτερο των προβλέψεων το outlook για το 2023-Κανένας εφησυχασμός
Μπορεί οι οικονομικές προοπτικές για το 2023 να είναι καλύτερες από το αναμενόμενο, ωστόσο αυτό δεν αποτελεί σημάδι εφησυχασμού, σύμφωνα με όσα δήλωσε την Παρασκευή (20/1) η επικεφαλής του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ), Κρισταλίνα Γκεοργκιέβα.

Ειδικότερα, μιλώντας σε πάνελ στο Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ στο Νταβός, η επικεφαλής του ΔΝΤ τόνισε ότι οι προοπτικές της οικονομίας δεν είναι τόσο άσχημες, καθώς η Κίνα έχει ενισχύσει τη δυνατότητά της όσον αφορά στην παγκόσμια ανάπτυξη.

Όπως σημείωσε η ίδια, το ΔΝΤ περιμένει πλέον η κινεζική οικονομία να αναπτυχθεί κατά 4,4% το 2023.

Κανένας εφησυχασμός

Η επικεφαλής του Ταμείου ανέφερε πως παρ' όλο που οι προοπτικές της οικονομίας δεν είναι τόσο άσχημες όσο αυτές που θεωρούνταν πριν από μερικούς μήνες, «αυτό δεν σημαίνει πως το λιγότερο κακό είναι καλό. Πρέπει να παραμείνουμε προσεχτικοί».

Η Γκεοργκίεβα, διευκρίνισε ότι δεν περιμένει κάποια «δραματική βελτίωση» στις τρέχουσες προβλέψεις του Ταμείου για ανάπτυξη 2,7% της παγκόσμιας ανάπτυξης το 2023, ενώ προειδοποίησε ότι ο πόλεμος στην Ουκρανία παραμένει ένας «τεράστιος κίνδυνος» και ιδιαίτερα για την Ευρώπη.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.