ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Μπιλ Γκέιτς: Επενδύει σε startup κλιματικής τεχνολογίας- Οι λόγοι

18:12 - 23 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Μπιλ Γκέιτς: Επενδύει σε startup κλιματικής τεχνολογίας- Οι λόγοι
Εκατομμύρια δολάρια θα επενδύσει ο Μπιλ Γκέιτς σε μία αυστραλιανή startup κλιματικής τεχνολογίας, η οποία στοχεύει να φέρει τα πάνω-κάτω στη βιομηχανία ζωοτροφών.

Πιο συγκεκριμένα, η Breakthrough Energy Ventures, με επικεφαλής τον ιδρυτή της Microsoft Corp. και την Harvest Road Group του Andrew Forrest συμμετείχαν σε ένα γύρο χρηματοδότησης 12 εκατομμυρίων δολαρίων δεύτερης φάσης για την Rumin8 Pty.

Η εταιρεία, που εδράζεται στο Περθ, αναπτύσσει ένα συμπλήρωμα για τις ζωοτροφές που παρασκευάζεται από βρωμοφόρμιο  που έχει αναπαραχθεί με σύνθεση. Μέσα από αυτή την πρωτοβουλία, η startup επιχειρεί να περιορίσει τις εκπομπές μεθανίου από τις αγελάδες.

«Τα εργαστηριακά μας αποτελέσματα συνεχίζουν να αποδίδουν εξαιρετικά αποτελέσματα, οι δοκιμές μας σε ζώα αντικατοπτρίζουν τα εργαστηριακά αποτελέσματα και η οικονομική μοντελοποίηση που αναλαμβάνουμε δείχνει ότι θα είμαστε σε θέση να προμηθεύουμε τα προϊόντα μας σε εμπορική τιμή», δήλωσε ο διευθύνων σύμβουλος της Rumin8, David Messina.

Τα συνολικά κεφάλαια και από τους δύο κύκλους παραγωγής ανήλθαν σε περίπου 25 εκατομμύρια δολάρια, τα οποία θα χρησιμοποιηθούν για την ταχεία εμπορευματοποίηση των εργασιών — συμπεριλαμβανομένης της κατασκευής του πρώτου εργοστασίου παραγωγής — και την κατεύθυνση προς την παγκόσμια αγορά.

Η επένδυση, που θα χρησιμοποιηθεί σε εμπορικές δοκιμές, έρχεται εν μέσω αυξανόμενης ανησυχίας για τον αντίκτυπο της κτηνοτροφίας στα αέρια θερμοκηπίου.

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.