ΕΚΤΥΠΩΣΗ
Εκτύπωση αυτής της σελίδας

Qatargate-Παντσέρι: Ελεύθερες θα αφεθούν η γυναίκα και η κόρη του

18:13 - 25 Ιαν 2023 | Ειδήσεις
Qatargate-Παντσέρι: Ελεύθερες θα αφεθούν η γυναίκα και η κόρη του
Σύμφωνα με το ιταλικό πρακτορείο ειδήσεων Ansa, η κόρη και η σύζυγός του Αντόνιο Παντσέρι, Σίλβια Παντσέρι και Μαρία Ντολόρες Κολεόνι, πρόκειται σύντομα να αφεθούν ελεύθερες, μετά την επιβολή του κατ' οίκον περιορισμού.

Υπενθυμίζεται ότι μετά τη σύλληψή τους στις 9 Δεκεμβρίου οι δύο γυναίκες βρίσκονται σε κατ' οίκον περιορισμό στην Ιταλία.

Ο Αντόνιο Παντσέρι, που θεωρείται ο «εγκέφαλος» του κυκλώματος Qatargate, έχει δεσμευτεί στο πεντασέλιδο μνημόνιο που έχει υπογράψει με τις βελγικές Αρχές να ενημερώσει τους ανακριτές και ειδικότερα τη Δικαιοσύνη για τον τρόπο λειτουργίας, τις οικονομικές ρυθμίσεις με τρίτα κράτη, τις οικονομικές δομές που έχουν δημιουργηθεί, τους δικαιούχους των δομών και τα προσφερόμενα πλεονεκτήματα, τη εμπλοκή ατόμων γνωστών ή μη γνωστών στην υπόθεση, συμπεριλαμβανομένης της ταυτότητας των ατόμων που παραδέχεται ότι διέφθειρε.

Η άρση του μέτρου του κατ' οίκον περιορισμού και η απελευθέρωσή της γυναίκας και της κόρης του θεωρείται συνέπεια της απόφασης των βελγικών εισαγγελικών αρχών να αποσύρουν το αίτημα έκδοσης της Παντσέρι και της Κολεόνι στις Βρυξέλλες.

Πολλά ιταλικά μέσα ενημέρωσης υποστηρίζουν ότι ο Αντόνιο Παντσέρι αποκάλυψε, στις ανακρίσεις του, επαρκή στοιχεία και ότι ο ρόλος των δύο γυναικών στην όλη υπόθεση του Qatargate, έπαψε να θεωρείται κύριας σημασίας.

Δεν αποκλείεται, πάντως, το ενδεχόμενο να ανακριθούν από τους Βέλγους δικαστικούς.

 

Copyright © 1999-2024 Premium S.A. All rights reserved.